Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2012

Jort, nu met een verhaal

Brutaal en zelfgenoegzaam, maar inhoudelijk sterk

Rechtenstudenten vinden leidingwater te hard

Omdat de studenten bij de rechtenfaculteit liever gekoeld en gefilterd dan gewoon leidingwater drinken komt er bij de common room aan de Bouillonstraat een waterkoeler: een apparaat dat leidingwater koelt en filtert.

Rechten aan of onder de maat?

“We schrokken ons dood toen we lazen wat de regionale zender L1 op zijn site had gezet: ‘De rechtenstudie in Maastricht is onder de maat.’ Terwijl we juist goed gescoord hadden.”

Rechten vergadert in het Nederlands

De rechtenfaculteit houdt vast aan Nederlands als eerste vergadertaal. Buitenlandse studenten moeten de taal in ieder geval kunnen lezen en verstaan, vindt decaan Hildegard Schneider. “We willen geen Europese Commissie-gedoe, alles vertalen. Vind ik zonde van het geld. Uiteindelijk is dit een Nederlandse universiteit.”
België

België

Ype driessen

Langstudeerboete voorlopig niet van de baan

Langstudeerders moeten vanaf september een boete betalen. Daar zal de val van het kabinet niets aan veranderen, menen twee hoogleraren.
“Gewone tieners, die zich snel vervelen”

“Gewone tieners, die zich snel vervelen”

Stel een programma samen voor hoogbegaafde kinderen uit de bovenbouw van het Stella Maris College in Meerssen. Dat was de opdracht die Pascal Steeghs, Rachelle Schuimer en Daniël Jäger kregen vanuit het Premium-project, een honours programma voor excellente masterstudenten. Ze stelden vier lessen samen, gebruikmakend van het probleemgestuurd onderw...
Gratis wassen en nog veel meer in Guesthouse

Gratis wassen en nog veel meer in Guesthouse

Er zijn wasmachines in het Guesthouse aan de Brouwersweg, er zijn drogers, en ze zijn allemaal gratis te gebruiken, vertelt Roel van der Nat van de facilitaire dienst. Dat weet het meisje op de foto ook, en dus vult ze meteen drie machines met verschillende soorten was. Een kleine delegatie van de universiteitsraad sloeg het tafereel afgelopen dins...

Leenstelsel dichterbij dan ooit

Regeringspartijen VVD en CDA willen de basisbeurs voor alle studenten afschaffen. PvdA en D66 ook, al zien ze het liefst dat de opbrengst volledig ten goede komt aan het onderwijs.  

Studenten zijn wel/niet harder gaan studeren

Studenten zijn helemaal niet harder gaan studeren, stelt directeur Frank Steenkamp van onderzoeksbureau CHOI, maker van de Keuzegids. Hij gelooft onderzoeksbureau ResearchNed niet.
Pagina 3 van 7Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  Volgende   Laatste