Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2012

KIA: “Hoger onderwijs onder druk”

Vakbonden, bedrijfsleven, studenten en onderwijsinstellingen… allemaal erkennen ze dat het hoger onderwijs onder druk staat. Maar ze over de oplossing zijn ze het niet eens, blijkt uit hun gezamenlijke rapport over de kenniseconomie.

“Bemoeizucht bedreigt academische vrijheid”

Politici en beleidsmakers bemoeien zich te veel met het onderwijs en onderzoek. Daardoor komt de academische vrijheid in gevaar, stelt jurist en onderwijsexpert Peter Kwikkers. “Terwijl die vrijheid nadrukkelijk in de wet staat.”

Eén op zeven artsen zag wetenschapsfraude

Een op de zeven artsen heeft wel eens gezien dat wetenschappelijke uitkomsten werden verzonnen. Bovendien zag ruim één op de vijf dat onderzoeksdata werden bewerkt om goede resultaten te verkrijgen.

“Prestatieafspraken ongrondwettelijk”

Volgens staatssecretaris Zijlstra is er niets mis met de prestatieafspraken die hij met universiteiten en hogescholen wil maken. Onzin, zegt hoogleraar onderwijsrecht Paul Zoontjens: “Wat de staatssecretaris wil, is in strijd met de Grondwet.”

Politieke jongerenorganisaties: niet bezuinigen op onderwijs

De politieke jongerenorganisaties van VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie willen niet dat er bezuinigd wordt op onderwijs en wetenschap. In hun gezamenlijke voorstellen wordt het hoger onderwijs met rust gelaten.
Pagina 7 van 7Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  Volgende   Laatste