Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2012

Poëzie en goeroes

@TimKeyPoet: “Poem#1112. Santa sat his elf down and told him he didn't exist. Ryan wept and beat Santa's chest. But his fists just went right through.” Twitter is niet alleen voor piepende politici, ook entertainment is er veel te vinden; er staat zelfs poëzie op. Er zijn natuurlijk dichters die het internet zien als een goede ...

Basisbeurs masterstudent voorlopig gered

Masterstudenten behouden hun basisbeurs, nu CDA en PvdA zich met GroenLinks en SP tegen het wetsvoorstel ‘Studeren is investeren’ keren. Ze schuiven de beslissing over een leenstelsel door naar het volgende kabinet.

Onafhankelijke kwaliteitscontrole “onder druk”

Politici in Europa willen steeds meer te zeggen krijgen over het hoger onderwijs, constateert onderwijskeurmeester Karl Dittrich. Accreditatieorganisaties als de NVAO moeten op hun tellen passen.

DWDD laat Dijkgraaf college geven

Op Hemelvaartsdag gaat de DWDD University van start. Natuurkundige Robbert Dijkgraaf zal een lezing houden over de oerknal en presentator Matthijs van Nieuwkerk mag hem assisteren.

Twaalf procent meer Nederlanders met Erasmusbeurs

Steeds meer Nederlandse studenten gaan met een Erasmusbeurs in het buitenland studeren of stage lopen. Veel van hen zoeken de zon op, blijkt uit cijfers van de Europese Unie.

Geen uitstel van wet topinkomens

Ook al is het kabinet gevallen, de Eerste Kamer gaat binnenkort gewoon debatteren over het wetsvoorstel om de topsalarissen voor onder meer onderwijsbestuurders aan banden te leggen. Dat hebben de senatoren gistermiddag besloten.

Zuyd gebruikt wetenschappelijke inzichten goed

Vijf zorgopleidingen van Zuyd Hogeschool vertalen de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek zo goed naar de praktijk, dat ze er een speciaal keurmerk voor krijgen.
Naaktkalender

Naaktkalender

Ype Driessen

Groenten snijden

Ik loop door de smerige gang langs lijken bedekt met bebloede lakens. In de kamers liggen levende doden aan een infuusje te sterven, hun armen zo dun als mijn vingers, en alle ribben kan ik tellen. Als ik langs de operatiekamer loop gaat de deur open en kijk ik letterlijk bij de patiënt naar binnen. Zusters brengen lunch rond, een bordje rijst met ...

Brabant

“In de spleet, dokter, echt ín de spleet!” Ik ben qua lichamelijk onderzoek toch best grensverleggend bezig geweest de afgelopen twee jaar, maar zoiets doe ik nooit meer. Een chagrijnige, asgrauwe, doorrookte boerin van vierentachtig jaar. Mevrouw was duizelig; of de huisarts langs wilde komen. Ik mocht mee. Het ooit witte, nu nicotine...

Pagina 8 van 12Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Volgende   Laatste