Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2012

Vakantie en Zweden

@ObeyMyStory: “Jaloers op de mensen die nu al vakantie hebben.”   Terwijl de zon zich hier weinig laat zien, zitten we in gedachten al op een tropisch strand, papers en tentamens vergeten: op zulke momenten biedt Twitter een mooi alternatief, want daar waan je je gemakkelijk op een exotische bestemming. Meereizen was nog nooit zo...

“Heel cliché, maar ik wil mensen helpen”

“Heel cliché, maar ik wil mensen helpen”

Anique van Oudheusden (24) uit Goirle, voorzitter van de Werkgroep Inkom en zesdejaars geneeskunde. Woont in Maastricht, is vrijgezel.

Meeneembare studiefinanciering op de tocht

Nu het Europese Hof heeft besloten dat de Nederlandse regels voor meeneembare studiefinanciering discriminerend zijn, is de vraag of de regeling wel kan blijven bestaan.

Maastrichtse studenten tevreden over universiteit

Studenten van de kleine Theologische universiteit van de christelijke gereformeerde kerken zijn het meest tevreden over hun opleiding. Ook de Open Universiteit en de Universiteit voor Humanistiek scoren goed, blijkt uit de Nationale Studentenenquête.

Tweede Kamerverkiezingen: Stem voor of tegen het einde van de basisbeurs

Zal een nieuw kabinet de langstudeerboete weer afschaffen? Moet je alvast afscheid gaan nemen van je basisbeurs? Dat is mede afhankelijk van de politieke partij waar op je stemt. De belangrijkste onderwijsplannen op een rijtje.

De ene universiteit loopt harder dan de andere

De universiteiten hebben hun ambities voor de komende jaren bekendgemaakt. Ze willen veel meer studenten binnen redelijke tijd een diploma laten halen. Door het onderwijs te verbeteren, maar ook door zwakke studenten sneller weg te sturen.  

Rathenau waarschuwt voor wildgroei in de topsectoren

Binnen de negen topsectoren zijn er straks er te veel organisaties en ‘regieclubs’ die de kennisinnovatie proberen te bevorderen. Daar is de kenniseconomie niet mee gediend, waarschuwt het Rathenau Instituut.

“Prestatieafspraken zijn internationaal uniek”

De prestatieafspraken met universiteiten en hogescholen zullen hun vruchten afwerpen, verwacht Frans van Vught. Als voorzitter van de ‘reviewcommissie’ moet hij staatssecretaris Zijlstra over de afspraken adviseren.

Vergoeding bestuursmaanden omlaag

De financiële tegemoetkoming voor studentbestuurders, de zogenoemde bestuursmaanden, wordt komend jaar niet met 30 procent gekort maar slechts met 10 procent.

Studentenoverlast

  In Observant van vorige week hebben de lezers - met wellicht opgetrokken wenkbrauwen - kennis genomen van de uitlatingen van de heer Evers over de ernstige studentenoverlast die bewoners in de buurt van het Guesthouse ervaren. "Wat is overlast", vraagt de heer Evers zich af. Het probleem is volgens hem dat bewoners vaak pas een da...

Pagina 3 van 11Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste