Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor juni 2012

Sommige studenten raken reisrecht eerder kwijt

Een kleine groep studenten merkt al in september de gevolgen van de nieuwe wet die het reisrecht van studenten inperkt. Eén van deze pechvogels is Jelmer de Ronde van de Landelijke Studenten Vakbond.

Nobelprijzen verlaagd

De winnaars van de Nobelprijs krijgen dit jaar een lager bedrag dan hun voorgangers. Om het kapitaal op peil te houden heeft het Nobelprijscomité besloten het prijzengeld met twintig procent te verlagen tot ongeveer negenhonderdduizend euro.
“Als universiteit moet je je dashboard in orde hebben “

“Als universiteit moet je je dashboard in orde hebben “

Er zijn momenten in het gesprek dat René Kocken (54) opveert. Drukke gebaren, hij praat harder en sneller, zijn handen landen met een klap op tafel. Waar gaat het dan over? Nee, niet over Haagse bezuinigingen of het Nederlands elftal. Kockens enthousiasme wordt getriggerd door wat andere mensen dood- en doodsaai vinden: de bedrijfsvoering van deze ...
Marilyn Monroe: 64 kilo, maat 42

Marilyn Monroe: 64 kilo, maat 42

Vrouwen zouden meer naar hun lichaam moeten kijken zoals mannen dat doen: niet louter gericht op hoe het eruitziet maar met oog voor wat het allemaal kan. Daardoor voelen ze zich minder ontevreden over zichzelf, blijkt uit onderzoek van de Maastrichtse promovenda Jessica Alleva, zoals vorige maand beschreven in vakblad De Psycholoog, geheel gewijd ...

40 studentenwoningen

Er komen mogelijk veertig studentenwoningen in het pand aan de Grote Gracht 85.

Aankomend medisch specialisten boos

Medisch specialisten in opleiding noemen het “te gek voor woorden” dat ze straks mogelijk dertienduizend euro per jaar moeten betalen voor een opleiding die één tot twee jaar korter wordt.

Nieuwe regels ov-studentenkaart treffen geneeskunde studenten hard

Dertigduizend studenten verliezen binnenkort hun recht op een ov-studentenkaart, maar dat gebeurt vier maanden later dan gedacht: niet op 1 september, maar op 1 januari.

Akkoord over MUMC

“Ik denk dat het point of no return is bereikt”, zegt de voorzitter van het UM-college van bestuur, Martin Paul, over het bereikte akkoord van UM en het academisch ziekenhuis over de UMC-vorming. Vorige week maakte de UM de uitkomst wereldkundig. Bij het AZM werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven.

UM scoort hoog bij jonge universiteiten

Onder de jonge universiteiten van deze wereld, jonger dan 50 jaar, blijkt de Universiteit Maastricht het opvallend goed te doen. In twee ranglijsten die vorige week werden gepubliceerd scoort de UM een achtste en een negentiende plaats.
In alle vroegte trainen voor de Disputenroeidag

In alle vroegte trainen voor de Disputenroeidag

“Zo, weer lekker op tijd”, roept coach Thomas Zegers plagerig naar de dames van Tragos-dispuut Minx, die maandagochtend iets na 8.30 uur aan komen fietsen bij de Saurus-sociëteit. Ze zijn hier om te trainen voor de Rabobank Disputen Roeidag (RDR). Op zaterdag 16 juni strijden 26 Maastrichtse disputen voor de dertiende keer om de RDR-bok...

Pagina 8 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  Volgende   Laatste