Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2014

Tweede Kamer steunt studietoelage gehandicapten

NEDERLAND.  Gemeenten gaan inderdaad extra geld geven aan studenten die geen bijbaan kunnen nemen. De Tweede Kamer steunt vrijwel unaniem de studietoelage voor jonge gehandicapten.
Oud-politici gewild in raden van toezicht

Oud-politici gewild in raden van toezicht

MAASTRICHT. Job Cohen in Wageningen, Ruud Lubbers in Tilburg, Loek Hermans in Nijmegen, Atzo Nicolaï aan de Universiteit van Amsterdam. Oud-politici zijn gewild als voorzitter van de raad van toezicht (RvT) van een universiteit blijkt uit een onderzoek van vier universiteitsbladen. Maar ook het bedrijfsleven pakt meer dan eens de voorzittershamer o...

Studentenfeest vroegtijdig beëindigd

Studentenfeest vroegtijdig beëindigd

MAASTRICHT. Afgelopen zaterdagavond heeft de politie Maastricht na klachten van geluidsoverlast een studentenfeest aan de Ruttensingel vroegtijdig beëindigd. De honderd tot honderdvijftig feestvierders, veelal Duitse studenten, zijn naar huis gestuurd.
Analyse van een ingewikkeld artikel

Analyse van een ingewikkeld artikel

MAASTRICHT. Waarborging van de bestaande rechten van de mens en fundamentele vrijheden, dat is waar artikel 53 van het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie om draait. Kort gezegd: lidstaten mogen hun inwoners altijd meer bescherming bieden in hun eigen grondwet, maar nooit minder. Maar dat landen dat mogen, betekent dat ook dat ze het ...

Zorgen om “perverse prikkels” in promotieonderwijs

NEDERLAND. In het Nederlandse promotiestelsel zit nog een aantal “perverse prikkels”, constateert de Onderwijsinspectie. Publicatiedruk en scoringsdrang doen de wetenschap geen goed.
Meer kenniswerkers in Limburg

Meer kenniswerkers in Limburg

MAASTRICHT. Er komen steeds meer buitenlandse kenniswerkers naar Limburg. Hun aantal is sinds 2007 verzevenvoudigd tot meer dan 2.500. Ze komen vooral uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Maastricht is de populairste woon- en werkstad van Limburg. Dit blijkt uit een onderzoek Holland Expat Center South, het samenwerkingsverband in Zuid...

Mobiel betalen: geslaagde proef

Mobiel betalen: geslaagde proef

MAASTRICHT. Een proef met mobiel betalen in 150 Leidse winkels heeft positief uitgepakt. Ruim 800 consumenten konden de afgelopen maanden hun kop koffie, krant of andere aankopen afrekenen met hun telefoon. Uit een analyse van de Maastrichtse Service Science Factory blijkt dat ze vooral de snelheid en het gemak prijzen.
Geen bindend studieadvies in Wageningen

Geen bindend studieadvies in Wageningen

NEDERLAND. Wageningen Universiteit kan voorlopig geen bindend studieadvies voor eerstejaars invoeren. Studenten en docenten hebben een plan van het universiteitsbestuur verworpen.

Mensa op de schop

MAASTRICHT. De mensa in de Universiteitssingel 40 ondergaat deze zomer een metamorfose. Huiscateraar Albron introduceert een nieuw concept, ‘Kitchen’. Wel nog warme maaltijden, salades en soepen. Maar voor broodjes, fruit, snoep en dergelijke verwijst Albron naar de mini-supermarkt FFWD en het toekomstige Bakery café.
Gevoelig voor de details

Gevoelig voor de details

Wie: Harro van Lente, bijzonder hoogleraar Filosofie van Duurzame Ontwikkeling bij ICIS Boek: Zaterdag, Ian McEwan (2005) Voor wie: Studenten van ICIS
Pagina 3 van 10Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste