Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2014

Vijf jaar voor poging tot moord op huisgenoot

NEDERLAND. De Leidse student die afgelopen zomer zijn huisgenote meermalen in de hals heeft gestoken is veroordeeld voor poging tot moord. Hij moet vijf jaar de gevangenis in.

Kritiek op besloten stemmingen in hbo-medezeggenschap

NEDERLAND. Bij veel grote hogescholen stemt de medezeggenschapsraad achter gesloten deuren, soms uit angst om hun mening te uiten. Politici vinden dit zeer onwenselijk. “Medezeggenschap functioneert alleen in openbaarheid.”
“Onderzoeker is vaak ten onrechte bang voor journalist”

“Onderzoeker is vaak ten onrechte bang voor journalist”

MAASTRICHT.  Kun je een journalist vertrouwen? Een wetenschapper die niet gewend is om in de media op te treden, kan behoorlijk zenuwachtig worden van een interview voor een krant, radio of tv. De angst dat het onderzoek niet helemaal goed of zelfs verwrongen naar buiten komt, is vaak groot, aldus de schrijvers van Prepare for 15 seconds of fa...

Een iPad voor een ingevulde enquête

MAASTRICHT. Een driedaags verblijf in Istanbul, een prijs van €1000, iPads, bioscoop- en boekenbonnen en een donatie aan een goed doel. Sommige opleidingen bedenken wel heel aparte acties om hun studenten over te halen de Nationale Studenten Enquête in te vullen. Ook de Maastrichtse faculteiten promoten de enquête, waar onder meer de rankings ...
“Half mannelijk Maastricht staat hierin!”

“Half mannelijk Maastricht staat hierin!”

Vijf studenten wonen in Huize Broeders en Loeders op Sint-Pieter. In deze aflevering wordt Diana door Jopie uitgehoord over haar liefdesleven.

Thermostaat op 18: goed voor het lichaam en de gasrekening

MAASTRICHT. Wie regelmatig in een koude omgeving vertoeft, verbrandt meer energie. En wat gebeurt er als het lichaam meer energie gebruikt? Precies: dan val je af. Zet de thermostaat gerust op 18 of 19 graden. Goed voor het lichaam, goed voor de gasrekening, blijkt uit een studie van de Maastrichtse hoogleraar Wouter van Marken Lichtenbelt.
Op dieet? Mijd dunne vrouwen

Op dieet? Mijd dunne vrouwen

MAASTRICHT. Wie op dieet is, kan beter niet naar dunne modellen kijken. Uit het promotieonderzoek van econoom Anne-Kathrin Klesse blijkt dat zo’n continue confrontatie met een ideaalbeeld juist demotiverend werkt. Het gewicht zal bovendien niet verminderen.
Waar is dit?

Waar is dit?

Weet jij waar deze foto gemaakt is? Het is ergens binnen de universiteit en we zoeken een precieze locatie. Mail het goede antwoord o.v.v. ‘prijsvraag achterpagina’ voor woensdag 19 februari 2014 naar cleo.freriks@maastrichtuniversity.nl en maak kans op een bioscoopbon t.w.v. 20 euro. De foto verschijnt een dag voordat de krant uitkomt ...

"In Schweiberg zijn we verliefd geworden op het landschap"

"In Schweiberg zijn we verliefd geworden op het landschap"

Achternaam: Janssen * Voornamen: Jacobus, Jozefus, Gerardus (roepnaam Jaap) * 47 jaar * In het dagelijks leven: programmamaker Studium Generale * Woonplaats: Eys * Geboren in Oranjestad, Aruba * Burgerlijke staat: samenwonend met Eline, dochter (12) en zoon (15)

Universiteiten willen tijdelijke contracten behouden

NEDERLAND. Universiteiten willen graag met tijdelijke contracten blijven werken. De wetenschap kan niet zonder, schrijven ze in een brief aan de Tweede Kamer, die binnenkort over aanpassing van het arbeidsrecht gaat debatteren.
Pagina 6 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste