Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2014

Maastrichtse studenten wonen speech van Obama bij

Maastrichtse studenten wonen speech van Obama bij

MAASTRICHT. “Be quick: unique opportunity to attend the speech of President ‪#‎Obama this Wednesday in Brussels. Send a mail to campusbrussels@maastrichtuniversity with your phone number for more information. First come, first serve. Registration closes today 5.30pm.”   Afgelopen maandagochtend werd dit bericht via soci...

Voor 1 mei? Minister Bussemaker durft het niet te beloven

Voor 1 mei? Minister Bussemaker durft het niet te beloven

NEDERLAND. Studiekiezers blijven voorlopig in onzekerheid over de toekomst van de studiefinanciering. Minister Bussemaker wil niet toezeggen dat zij haar plannen nog vóór 1 mei naar de Tweede Kamer stuurt.

Prima hoor

Coassistent Anna Verhulst schrijft iedere twee weken een column over het leven in een ziekenhuis. Hoe kijkt een aankomend arts aan tegen de dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg? Deze week: hoe normaal is het eigenlijk, dat je als coassistent overal mag meekijken.
Verhoging Brits collegegeld levert weinig op

Verhoging Brits collegegeld levert weinig op

GROOT BRITTANIË. Het was bedoeld als bezuiniging. Maar omdat veel afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk hun studielening niet kunnen afbetalen, levert de drastische verhoging van collegegeldtarieven de schatkist amper wat op.

Tweede Kamer: “Geef onderwijsbestuurders zelfde cao als docenten”

NEDERLAND. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat onderwijsbestuurders weer onder dezelfde cao gaan vallen als de rest van het personeel. Daarover is afgelopen dinsdag een motie aangenomen van D66, PvdA en SP.
“Wetenschappers moeten ook als docent carrière kunnen maken.”

“Wetenschappers moeten ook als docent carrière kunnen maken.”

MAASTRICHT. Universiteiten hadden het de afgelopen jaren zo druk met onderzoek doen, dat ze hun onderwijs hebben laten versloffen. De balans is zoek, zegt de Maastrichtse hoogleraar Hubert Coonen.

UM’ers zijn gelukkig, maar niet altijd met de baas

MAASTRICHT. Driekwart van de UM-medewerkers, gaat met plezier naar het werk en vindt dat niet al te vermoeiend. Althans van dat deel dat meedeed aan een enquête. Maar niet alles is koek en ei. Van de leidinggevenden rapporteert 70 procent dat ze op hun medewerkers kunnen vertrouwen; 30 procent vindt kennelijk van niet. En nogal wat mensen (18 proce...
Wat wil je nastreven?

Wat wil je nastreven?

Wie: Ree Meertens, gezondheidswetenschapper Schilderij: Titus in habijt, Rembrandt (in het Rijksmuseum) Voor wie: alle studenten
“Durf jezelf voor gek te zetten”

“Durf jezelf voor gek te zetten”

MAASTRICHT. Marketing met ballen, daar hadden de mannen van ontwerpstudio Contxt het over tijdens de lunchlezing voor OBP’ers, afgelopen donderdag bij de rechtenfaculteit. Een paar jaar geleden kwam Chantal Kuijpers (samen met Yleen Simonis) met het plan voor de lezingen, in januari van dit jaar won ze voor onder andere dit idee de Medewerker...

Hardlopen, cabrio's en korte memories

Hardlopen, cabrio's en korte memories

Huize Broeders en Loeders herbergt vijf studenten. Jopie traint samen met Diana voor Maastrichts Mooiste, terwijl de heren een tochtje in de cabrio maken.
Pagina 4 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  Volgende   Laatste