Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2014

“Nog niet iedereen accepteert het hbo als volwaardige onderzoekspartner”

“Nog niet iedereen accepteert het hbo als volwaardige onderzoekspartner”

NEDERLAND. De kersverse lector Daan Andriessen laat zijn licht schijnen over het praktijkgerichte onderzoek aan hogescholen. Wat hebben studenten er aan? En doen lectoren echt iets heel anders dan hoogleraren?

Openbaar of vertrouwelijk

MAASTRICHT. Kritiek van de universiteitsraad op de benoeming van de eerste universiteitshoogleraar, Peter Peters, tijdens een raadscommissievergadering. De raad is niet tegen Peters maar wel tegen de procedure. De raad werd immers niet geconsulteerd, sterker nog, dat er überhaupt universiteitshoogleraren worden aangesteld kwam als een verrassing (z...

Waar is dit?

Waar is dit?

Weet jij waar deze foto gemaakt is? Het is ergens binnen de universiteit en we zoeken een precieze locatie. Mail het goede antwoord o.v.v. ‘prijsvraag achterpagina’ voor woensdag 16 april 2014 naar cleo.freriks@maastrichtuniversity.nl en maak kans op een bioscoopbon t.w.v. 20 euro. De foto verschijnt een dag voordat de krant uitkomt op ...

Jerry in de make-up room van L1

Jerry in de make-up room van L1

Vijf studenten wonen in Huize Broeders en Loeders op Sint-Pieter. In deze aflevering komen we Jerry tegen in de make-up room van de regionale omroep L1. Hij is te gast in de populaire talkshow Kal ‘ns plat.
Crisis? Welke crisis?

Crisis? Welke crisis?

Abstractie is voor de natuurwetenschapper wat pathologie is voor de arts en het wetboek voor de jurist. Zonder abstractie is er geen wetenschappelijke theorie, geen bruikbaar model, geen algemene methode. Tegelijk is het de achilleshiel van de wetenschapscommunicatie. Abstractie neemt verschillende vormen aan en roept uiteenlopende emoties op, voor...

Nieuwe 'schoonmaakfilosofie': alles altijd schoon

Nieuwe 'schoonmaakfilosofie': alles altijd schoon

MAASTRICHT. De UM krijgt per 1 juni niet alleen een nieuwe schoonmaakfirma, maar ook een nieuwe 'schoonmaakfilosofie'. Drukbezochte ruimten als toiletten, gangen en trappen worden vanaf dan niet meer standaard een paar keer per dag gepoetst, maar moeten voortaan ieder moment van de dag schoon zijn.
Onderzoeker schrapt gewraakte passages

Onderzoeker schrapt gewraakte passages

MAASTRICHT. De Arnhemse Villamoord zal in aangepaste vorm opnieuw in de boekhandel verschijnen. Onderzoeker Han Israëls gaat op aandringen van het faculteitsbestuur de passages waarin een van de twee slachtoffers als mogelijke dader wordt aangemerkt, verwijderen.
“Nieuw onderzoeksbeleid altijd sigaar uit eigen doos”

“Nieuw onderzoeksbeleid altijd sigaar uit eigen doos”

MAASTRICHT.Als het aan de Universiteit Maastricht ligt, blijft het Nederlandse onderzoekslandschap ongeveer zoals het nu is. Met een vaste overheidsfinanciering en liefst geen nieuw topsectorenbeleid.
Nieuwe KNAW-prijs voor fundamentele wetenschap

Nieuwe KNAW-prijs voor fundamentele wetenschap

NEDERLAND. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen gaat een nieuwe wetenschapsprijs uitreiken. Elke twee jaar krijgen acht winnaars driehonderdduizend euro voor fundamenteel onderzoek. Het geld komt uit een omstreden fonds.

"Geen enkele regering wil kritiek, zeker een dictatuur niet"

MAASTRICHT. Menno Kamminga, hoogleraar internationaal recht, neemt afscheid van de Universiteit Maastricht. Hij gaat met pensioen. Een gesprek over zijn jeugd, mensenrechten, zijn carrière bij Amnesty en de switch naar de wetenschap. “Bij Amnesty leerde ik dat de wereld veel slechter is dan ik dacht.”
Pagina 4 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  Volgende   Laatste