Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2014

Studenten Fasos krijgen toch vacatiegeld

Studenten Fasos krijgen toch vacatiegeld

MAASTRICHT. Het bestuur van de faculteit Arts and Social Sciences draait de vorig jaar genomen maatregel om het vacatiegeld voor actieve studenten af te schaffen, terug. Studentleden van de faculteitsraad, opleidingscommissies en studieverenigingen ontvangen naast de onkostenvergoeding en bestuursmaanden, nu toch ook 1260 euro aan vacatiegeld.
Vijf sterren voor Starred Up

Vijf sterren voor Starred Up

Het verhaal: Eric (Jack O’ Connell) is een jeugddelinquent die vanwege zijn extreem gewelddadige gedrag al voor zijn 21e verjaardag wordt overgeplaatst naar een gevangenis voor volwassenen. Daar wordt hij geconfronteerd met zijn vader Neville (Ben Mendelsohn), die het grootste deel van zijn leven achter tralies heeft doorgebracht. Eén van de...

Vertrouwen

Vertrouwen

Vertrouwen op wantrouwen. Dat was de dominante habitus in de laatste decennia. Ter linkerzijde nam dat wantrouwen de vorm aan van ‘kritiek’. Omdat je nooit iets of iemand blijvend kon vertrouwen, was het zaak om ‘afstand tot de macht’ te bewaren. In de filosofie bogen we diep voor ‘de meesters van het wantrouwen’...

Lijken in kelder universiteit Madrid

Lijken in kelder universiteit Madrid

SPANJE. In een kelder van de Complutense Universiteit in Madrid zijn zo’n 250 lijken gevonden, melden Spaanse media. Ze zijn gebruikt voor anatomielessen aan geneeskundestudenten.
Voetballen voor het goede doel

Voetballen voor het goede doel

MAASTRICHT. Zondag 18 mei. De zon schijnt terwijl tientallen Maastrichtse studenten over Sportpark West krioelen. Zestien voetbalteams strijden om de wisselbeker tijdens het International Kick for Water voetbaltoernooi. De opbrengst van de dag (zo’n €300, van deelnamegelden, verkochte broodjes en waterflessen) gaat naar Viva con Agua in ...

Antirookvaccin werkt niet

Antirookvaccin werkt niet

MAASTRICHT. Tien jaar geleden waren de verwachtingen torenhoog, maar nu blijkt dat het antirookvaccin NicVax een doodlopende weg is. Na een jaar bleken niet meer rokers gestopt dan de proefpersonen die een placebo kregen.
Vijf Vidi’s voor de UM

Vijf Vidi’s voor de UM

MAASTRICHT. Vijf wetenschappers hebben een Vidi-beurs ontvangen van onderzoeksfinancier NWO. Dat is al jaren niet meer gebeurd. In de vorige rondes varieerde de Maastrichtse oogst van nul tot twee.

Dokterstaal

Coassistent Anna Verhulst schrijft iedere twee weken een column over het leven in een ziekenhuis. Hoe kijkt een aankomend arts aan tegen de dagelijkse praktijk in de gezondheidszorg? Deze week: merkt Anna dat het vakjargon stiekem in haar taalgebruik sluipt.

Europa lanceert ranking die geen ranking is

EUROPA. In Brussel is een nieuwe wereldwijde ranking van universiteiten en hogescholen gepresenteerd: U-Multirank. Een nieuwe nummer één levert dat niet op: de makers willen geen winnaars aanwijzen.
Bachelor en professional tegelijk

Bachelor en professional tegelijk

MAASTRICHT. Studenten kennistechnologie gaan tijdens de studie tweeënhalve dag per week werken bij regionale bedrijven waaronder Vodafone en Medtronic. Het departement hoopt op die manier meer studenten te trekken.  
Pagina 4 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  Volgende   Laatste