Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2015

“Ineens besefte ik: ik hoor bij een groep. Vluchteling, dat ben ik ook”

“Ineens besefte ik: ik hoor bij een groep. Vluchteling, dat ben ik ook”

Ook aan de UM werken vluchtelingen, of kinderen van vluchtelingen. Observant begint een serie waarin zij aan het woord komen. Over de vlucht, over hun leven voor en na, over Nederland, over de vluchtelingencrisis en vooral het debat daarover. Deze week: dr. Chahinda Ghossein-Doha uit Libanon, arts.
Ceramix: kunst en keramiek

Ceramix: kunst en keramiek

Nog tot en met 31 januari 2016 kunt u er heen. Naar Ceramix.Van Rodin tot Schütte. Maastricht, Parijs-Sèvres in het Bonnefantenmuseum. Daarna kunt u nog een half jaar terecht in Frankrijk. Wie geraakt wordt door beeldende kunst die verder gaat dan olieverf op schilderslinnen, mag deze grote, mooi ingerichte en wereldomspannende tentoonstelling niet...

‘Ook zonder basisbeurs wil iedereen studeren’

NEDERLAND.De meeste jongeren willen na hun middelbare school studeren, ook zonder basisbeurs. Maar ze denken wel beter na over hun keuze, blijkt uit een onderzoek onder 17 duizend scholieren.  

Update: Bussemaker wil best proef met collegegeld per vak

NEDERLAND. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs ziet wel wat in een experiment om studenten collegegeld te laten betalen per vak. Maar zo’n flexibel onderwijssysteem is niet voor iedereen geschikt, waarschuwde ze maandag in de Tweede Kamer.   “Ik zie dit als aanvulling op andere experimenten in het kader van leven lang ler...

Minister Bussemaker: ‘Colleges in steenkolenengels kunnen we beter laten’

NEDERLAND.  Minister Jet Bussemaker van Onderwijs gaat met hogescholen en universiteiten in gesprek over de ‘verengelsing’ van het hoger onderwijs. “Ik vind het niet passend om voor Engels te kiezen, enkel en alleen om buitenlandse studenten te trekken.”
Collegegeld per vak? “Doet denken aan supermarkt en afhaalchinees”

Collegegeld per vak? “Doet denken aan supermarkt en afhaalchinees”

NEDERLAND. Oppositiepartijen van links tot rechts maken gehakt van het VVD-PvdA-plan om studenten per vak collegegeld te laten betalen. Kritische Kamerleden vrezen ‘supermarktdenken’ in het hoger onderwijs.  

Monsterdebat in Kamer: collegegeld per vak, en andere plannen

NEDERLAND. Laat studenten hun collegegeld per vak betalen, en niet per studiejaar. Dat plan lanceren regeringspartijen VVD en PvdA vandaag in een debat over het hoger onderwijs dat de hele dag zal duren.
Eerstejaars gaan minder snel op kamers

Eerstejaars gaan minder snel op kamers

NEDERLAND. Studenten blijven langer bij hun ouders wonen. Vooral achttienjarigen verhuizen minder snel naar hun studiestad, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Politieke onvrede: flink verschil hbo’er en academicus

NEDERLAND.  Hbo’ers hebben beduidend minder vertrouwen in politiek en samenleving dan academici. Je kunt hoogopgeleiden niet over één kam scheren, blijkt uit een rapport van het Sociaal en Cultureel Planbureau.
 Go with the flow

Go with the flow

Laura (24): “Als dingen niet lopen zoals gepland, heb ik daar last van. Is de trein vertraagd, heb ik een platte band, of regent het als ik fiets, dan word ik chagrijnig. Hoe kan ik hier beter mee omgaan?” Ingrid: Sinds de komst van de buienradar fietsen en lopen we minder in de regen en door onze navigatiesystemen komen we nauwelijk...

Pagina 3 van 8Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste