Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2016

Scepsis over extra docenten aan universiteiten

Scepsis over extra docenten aan universiteiten

NEDERLAND. Ruim driekwart van de universitaire medewerkers die een SP-enquête invulden, denkt niet dat er daadwerkelijk vierduizend extra docenten bijkomen in het hoger onderwijs. Dat blijkt uit een tussenstand.
Je eigen stem ontdekken

Je eigen stem ontdekken

In 2009 won ze als eerste jurist de Spinozaprijs, de belangrijkste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland. Prof. Deirdre Curtin heeft lef, is altijd haar eigen weg gegaan, off the beaten track. Daarin is ze een voorbeeld voor Anniek de Ruijter, universitair docent Europees recht.

Utrechtse serieverkrachter in hoger beroep

UTRECHT. De Utrechtse serieverkrachter gaat in beroep tegen zijn veroordeling. Eerder deze maand kreeg hij zestien jaar gevangenisstraf vanwege vier verkrachtingen rond de Utrechtse campus de Uithof. De advocaat van Gerard T. heeft het besluit om in hoger beroep te gaan nog niet toegelicht, schrijft de NOS. Hij pleitte tijdens de eerste rechtsza...

Domste universitaire reclameleus

Domste universitaire reclameleus

MAASTRICHT. Born leaders reach for infinity. Voor deze slogan ontvangt de Rijksuniversiteit Groningen de eerste prijs in de Domheidsranking van het Platform Hervorming Nederlandse Universiteiten. Het Maastrichtse Leading in Learning eindigt in de middenmoot, op nummer zes (van in totaal dertien slogans).
‘Robin Hood’ van de wetenschap daagt uitgevers verder uit

‘Robin Hood’ van de wetenschap daagt uitgevers verder uit

KAZACHSTAN.  Na de muziekindustrie en de filmindustrie, maakt nu ook de wetenschap kennis met de macht van illegaal downloaden. Een wetenschapper uit Kazachstan bindt de strijd aan met de grote uitgevers.
“Helemaal over de rooie vanwege een herkansing”

“Helemaal over de rooie vanwege een herkansing”

De druk op de student is de afgelopen jaren toegenomen, oordelen Maastrichtse studieadviseurs en studentenpsychologen. En dat heeft niet alleen te maken met het wegvallen van de basisbeurs en de daardoor hoger oplopende studieschuld die een foute studiekeuze of studievertraging tot een wel heel duur grapje maakt. Nee, er is een waslijst aan oorzake...

Personeel kan lot meer in eigen hand nemen

MAASTRICHT. Een mensvriendelijker personeelsbeleid met meer ruimte voor de eigen ontwikkeling van de medewerkers. Zo valt de grote lijn in het nieuwe HRM-beleid te karakteriseren. En ook: meer aandacht voor zowel jong als ouder personeel, en een serieuze poging om meer vrouwen te werven en binnenboord te houden.
“Er is lef voor nodig om nu student te zijn”

“Er is lef voor nodig om nu student te zijn”

Een tweede master, cum laude afstuderen, een jaar bestuurs- of commissiewerk, naar het buitenland, meerdere stages lopen: ooit waren dit extra’s, tekenen dat een student een stapje harder liep dan de rest. Nu is het normaal, bijna een vereiste. Althans, zo voelen veel studenten het. Tel daarbij op het in september ingevoerde leenstelsel, het ...
Boete

Boete

Ruwweg de helft van de studenten die in 2015 klaar waren met studeren, kreeg nog een behoorlijke koude douche te verwerken. Omdat ze het studentenreisproduct niet uit eigen beweging hadden stopgezet, worden ze nu geacht een bedrag van 194,- euro per maand af te tikken. Dit komt nog bovenop de vette studieschuld die de meesten van hen al hadden moet...

Journalistiek en effectief schrijven

Journalistiek en effectief schrijven

Ben je op zoek naar een vlotte pen en goede interviewvaardigheden? Of droom je van een journalistieke carrière? Deze Summerschool is een mooie inleiding in effectief schrijven: van een pers- of nieuwsbericht, reportage, column, interview, wetenschapsjournalistiek tot het schrijven voor een website. De docenten zijn ervaren journalisten.
Pagina 2 van 8Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste