Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2016

Vici-beurs voor neurowetenschapper Sack

Vici-beurs voor neurowetenschapper Sack

MAASTRICHT. Alexander Sack, hoogleraar Functional Brain Stimulation and Neurocognitive Psychology, heeft een Vici-beurs van 1,5 miljoen euro gekregen voor zijn onderzoek naar hersenstimulatie. Sack focust zich op hersenstimulatietechnieken om geheugen- en aandachtsproblemen na een beroerte of depressie te behandelen. Dit jaar deden 215 wetenscha...

Nederland sterk in levenlang leren

NEDERLAND. Nederland scoort verrassend goed met levenlang leren, blijkt uit een Europese vergelijking. Vooral veel hoogopgeleiden blijven hier scholing volgen.

Zestien jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter

UTRECHT. De rechtbank heeft Gerard T. een celstraf opgelegd van zestien jaar. Hij is schuldig bevonden aan vier verkrachtingen rond de Utrechtse campus de Uithof. In 1995 schreef het U-blad van de Universiteit Utrecht voor het eerst over verkrachtingen en aanrandingen in het gebied rond de campus. Twintig jaar lang was de politie op zoek naar de...

Lente op het Volksplein

Lente op het Volksplein

28 Januari 2016. Elf uur in de morgen. Mooi zonnig weer. Plaats van handeling: het milieuperron op het Volksplein tegenover de Aldi. Ik ontdoe mijn fietstassen plus een zak aan het stuur van een week verzameld plastic, blik, glas en oud papier. Altijd zijn er wel drie of vier mensen in de weer. Het is een vlottende gemeenschap. We jagen elkaar niet...

Fraude in hoger onderwijs komt vaker voor

NEDERLAND. Een opvallende fraudezaak aan de Rijksuniversiteit Groningen: het hoofd technisch beheer zou zichzelf verrijkt hebben. De Groningers zijn verbaasd dat dit kon gebeuren, maar er zijn meer voorbeelden.
Nieuwe Tefaf-hoogleraar: Carl Figdor

Nieuwe Tefaf-hoogleraar: Carl Figdor

MAASTRICHT. De Nijmeegse immunoloog Carl Figdor zal de Tefaf-leerstoel 2016 bekleden. Deze jaarlijks wisselende leerstoel voor kankeronderzoek, gesponsord door de kunstbeurs Tefaf, valt onder het Maastrichtse onderzoeksinstituut GROW. 
“Mijn zus zag ik als een tweede mama, maar dan een van wie alles mag”

“Mijn zus zag ik als een tweede mama, maar dan een van wie alles mag”

Mariska Custers (1994, Wageningen)/ masterstudent ontwikkelingspsychologie en voorzitter van Luna-tik/ woont in Maastricht/ “beginnende relatie”

Steun UM voor bedreigde academici in Turkije

MAASTRICHT. Bedreigde academici in Turkije krijgen nu ook steun van de Universiteit Maastricht. Rector Luc Soete heeft Europese collega’s aangeschreven nadat Turkse academici zich in een petitie tegen het beleid van hun regering hadden gekeerd en vervolgens door diezelfde regering met vervolging werden bedreigd.
“Mijn kleindochter wordt opgevoed door een groep”

“Mijn kleindochter wordt opgevoed door een groep”

Wie neemt de politicus nog serieus? Of de politieagent, de buschauffeur of wie dan ook in een uniform? De huidige gezagscrisis is dieper dan ooit. Het is de hoogste tijd voor een herwaardering van gezag, met als basis: de groep. Dat zal de Belgische hoogleraar en psycholoog Paul Verhaeghe over twee weken betogen in een Studium Generale-lezing over ...
Gezocht: intellectueel met bestuurlijke ervaring

Gezocht: intellectueel met bestuurlijke ervaring

MAASTRICHT. Van de nieuwe rector wordt verwacht dat het “een intellectueel” is en “een teamspeler die graag samenwerkt”. Dat staat in de profielschets voor de rector magnificus die, op verzoek van Observant, door de raad van toezicht openbaar is gemaakt.
Pagina 6 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  Volgende   Laatste