Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2016

 “Ik ben een makkelijke moeder. Een zacht ei, maar dat mag je niet opschrijven"

“Ik ben een makkelijke moeder. Een zacht ei, maar dat mag je niet opschrijven"

Cerien Streefland (1967, Nijkerk)/ sinds 1 november directeur faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen/ woonplaats: Nijmegen/ burgerlijke staat: sinds zeventien jaar latrelatie met Joop, een dochter van 21
Ha, slaande ruzie!

Ha, slaande ruzie!

Ik volg, naast al mijn andere bijzondere verrichtingen, voor ons hoge College van Bestuur de buitenlandse pers. Zodat ze weten wat zich in de rest van de wereld in het hoger onderwijs afspeelt en ze nog eens een ideetje of twee kunnen pikken. Een leuke nieuwe opleiding, een strategisch foefje, je weet maar nooit. Alhoewel, misschien kunnen ze elder...

Vrouwelijke docent krijgt lagere cijfers van studenten

NEDERLAND.  In studentevaluaties krijgen vrouwelijke docenten minder waardering dan hun mannelijke collega’s. Dat kan hun carrière schaden, waarschuwen onderzoekers van het Rotterdamse instituut ISS.

Geen tourniquets in UB binnenstad

MAASTRICHT. Er komen geen toegangspoortjes in de universiteitsbibliotheek in de binnenstad. Hoewel de UB formeel geen publieke functie heeft, willen het college van bestuur en de decanen het gebouw open houden voor buitenstaanders.
Brand in studentenpand; politie onderzoekt mogelijke brandstichting

Brand in studentenpand; politie onderzoekt mogelijke brandstichting

MAASTRICHT. In een studentenhuis in de wijk Brusselsepoort heeft in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari een brand gewoed. De politie heeft aanwijzingen voor brandstichting en is een onderzoek gestart. Het pand is onbewoonbaar verklaard. “Niemand is gewond geraakt. Ik ben zo blij dat ik er niet was.”
“Het voelde gek: ik verdien geld zonder extra werk te doen”

“Het voelde gek: ik verdien geld zonder extra werk te doen”

Ruim 500 duizend euro keerde Stuvia, een marktplaats voor studenten voor het kopen en verkopen van samenvattingen en aantekeningen, afgelopen jaar uit aan hun verkopers. Ook Maastrichtse studenten verdienen zo een centje bij. Docenten zijn minder enthousiast. “Al is het voor de makers natuurlijk een win-win-situatie.”
“Voeg de facultaire introductie en INKOM samen”

“Voeg de facultaire introductie en INKOM samen”

Het aantal deelnemers aan de INKOM neemt af. Eerstejaars kiezen liever voor de facultaire introductie. De oplossing is simpel, zegt Bob Meijer, voorzitter van studentenroeivereniging Saurus, combineer de twee introducties in één week.

Optelsom: helft masteropleidingen selecteert studenten

NEDERLAND/MAASTRICHT.  Meer dan de helft van de masteropleidingen selecteert aan de poort. Vooral in Utrecht worden allerlei extra eisen gesteld, terwijl dat aan de technische universiteiten amper gebeurt.
Bang voor de mening van de burger

Bang voor de mening van de burger

Nederland stoomt, net als het Verenigd Koninkrijk op een referendum af, maar verder konden de verschillen nauwelijks groter zijn. Aan de overzijde van het Kanaal gaat het ergens over, hier is het een ondergeschikte kwestie. In het VK is de volksraadpleging een regeringsinitiatief, bij ons door burgers afgedwongen. Voor de Britse kiezers staat het v...

Money talks

Money talks

Afgelopen weekend stopte ik mijn hele jeugd in een plastic box. Jarenlang stond mijn leven in het teken van nummer 23, urenlange trainingen, driepunters, de LA Lakers en wedstrijden op zaterdagmiddag. Tegenwoordig liggen collectors items van Michael Jordan, oude tijdschriften, foto’s, krantartikelen en NBA Xbox-spellen al lange tijd stof te v...

Pagina 10 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  Volgende   Laatste