Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2016

“Weg met de docent als procesbegeleider”

“Weg met de docent als procesbegeleider”

MAASTRICHT. De universiteit is niet altijd bezig met dringende maatschappelijke problemen, er wordt te weinig onderling samengewerkt, en de passie bij studenten en staf is minder dan voorheen. Dat waren de eerste geluiden uit de ‘denktank onderwijs’ die maandag naar buiten kwamen.

Kritiek op Studiekeuze123 “pertinent onjuist”

NEDERLAND. Stichting Studiekeuze123 en universiteitenvereniging VSNU weerspreken de zware kritiek op de voorlichting aan aspirant-studenten. Ze zien het onderzoek dat de Tweede Kamer eist met vertrouwen tegemoet.

Gezocht: studentbestuurslid

Het Stichtingsbestuur van Observant is per 1 september 2016 op zoek naar een                                        Studentbestuurslid (m/v) Observan...

Eerst onderzoek, dan pas hoge boete voor verlopen ov-kaart

NEDERLAND. Minister Bussemaker wil de boete voor het niet tijdig stopzetten van de  ov-studentenkaart verhogen naar driehonderd euro per maand. Maar na kritiek van de Kamer laat ze eerst uitzoeken waarom studenten eigenlijk in gebreke blijven.

‘Belangen vertroebelen studievoorlichting door Studiekeuze123’

NEDERLAND. De stichting Studiekeuze123 krijgt opnieuw zware kritiek. De voorlichting aan studiekiezers zou te rooskleurig zijn en de marketing van onderwijsinstellingen zou te veel invloed hebben. De regeringspartijen willen een diepgaand onderzoek.
Blote-borsten-Folia ongewenst op open dag HvA

Blote-borsten-Folia ongewenst op open dag HvA

NEDERLAND.  De Hogeschool van Amsterdam staat toe dat de nieuwste editie van weekblad Folia wordt  weggehaald uit enkele van haar gebouwen. De cover van het blad zou aanstootgevend zijn op de open dag die zaterdag werd gehouden.
Op je sloffen van bar naar bed

Op je sloffen van bar naar bed

“Na een gezellige verenigingsavond hoef ik alleen maar naar boven te lopen om mijn bedje in te kunnen duiken”, glimlacht Janneke Schouten (19), tweedejaars gezondheidswetenschappen. In het pand van Lux ad Mosam loopt ze na een avondje in de sociëteitsbar op haar sloffen via allerlei gangetjes en trapjes naar haar zolderkamer.  ...

Nederlandse universiteiten bij beste van Europa

NEDERLAND.  De Nederlandse universiteiten behoren tot de beste van Europa, stelt het Britse onderwijsblad Times Higher Education. Maastricht staat op plaats 36. Maar het Verenigd Koninkrijk domineert de absolute top en ook Duitsland presteert goed.
Halen ze het maartje

Halen ze het maartje

Halen ze het maartje, dan halen ze het jaartje. In de prachtwijk waarin ik ben opgegroeid, hoorde ik regelmatig deze volkswijsheid in het begin van het jaar. Meestal ging het om ouderen. Het is wat met Opoe Zwart, maar ja, haalt ze het maartje…. Ik heb deze bezwering gekoesterd vanaf de eerste keer dat ik hem hoorde. Om te beginnen vanwege h...

“Ik zou vaker tot tien moeten tellen maar dat is niet altijd makkelijk”

“Ik zou vaker tot tien moeten tellen maar dat is niet altijd makkelijk”

Len Cuppens (1955, Leiden)/ pedel, sinds 1997/ getrouwd met Jos; twee kinderen Jos (29) en Charlotte (27)/ woont in Maastricht
Pagina 6 van 11Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  Volgende   Laatste