Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2016

Ruim 37 duizend handtekeningen studenten tegen ov-plannen

NEDERLAND. Studenten willen graag in de spits met de trein blijven reizen. Er staan al meer dan 37 duizend handtekeningen onder een petitie tegen het aanpassen van roosters van universiteiten en hogescholen.
Slow down

Slow down

Romy (22): “Ik overweeg een tweede master te volgen om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Om dezelfde reden zit ik in het bestuur van een vereniging. Mijn studie financier ik met een baantje. Ik ben bekaf en vraag me af hoe lang ik dit vol houd. Heb ik een keuze?”   Ingrid: “Slow down”, zingt Douwe Bob. ...

Wedstrijdje treinreizen in de spits uit protest

NEDERLAND.  Morgen, dinsdag 8 maart, houden studenten het Nederlands kampioenschap treinreizen tijdens de spits. Zo protesteren ze tegen plannen om hen buiten de piekuren te laten reizen.

Zomaar 94 duizend dierproeven erbij

NEDERLAND. Je telt een beetje anders en prompt zijn er 94 duizend dierproeven extra in Nederland. Dat is 18 procent meer dan eerder waargenomen, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.
Het recht op segregatie

Het recht op segregatie

Bij de uitreiking van de Oscars, de jaarlijkse filmprijzen, viel niet voor het eerst een opvallend beeld te zien. Honderden groten der aarde, overwegend blank, mooie mensen gekleed voor een feest, klappen elke keer wanneer het onrecht in de wereld aan de orde wordt gesteld. Dit keer mocht zelfs een zwarte entertainer in een witte smoking de whitene...

Faculty Fight op 12 mei

Faculty Fight op 12 mei

MAASTRICHT. Vijf jaar geleden won het team van de School of Business and Economics de eerste Maastrichtse Faculty Fight, een grote sportwedstrijd tussen de verschillende faculteiten die tijdens ieder UM-lustrum wordt georganiseerd. Afgelopen week ging een delegatie van sporters uit de zes faculteiten en vertegenwoordigers van het organiserende UM S...

Nieuwe oventjes voor de sloppen in Bangalore

Nieuwe oventjes voor de sloppen in Bangalore

Oventjes die de luchtkwaliteit in Indiase krotten moeten verbeteren: ditmaal zijn ze niet in Nederland bedacht maar samen met de bewoners van de sloppenwijken ontworpen. Het Maastrichtse Health in Slums-project richt nu ook het vizier op de sloppen in Kenia en Bangladesh. Mede om Bill Gates te verleiden.

Buiten de spits naar college: vakbonden boos op NS

NEDERLAND. De NS schuift de problemen op het spoor te makkelijk op het bordje van het onderwijs, vinden FNV Jong en de Algemene Onderwijsbond. “Onacceptabel” vinden ze het dat topman Roger van Boxtel zijn best doet om studenten uit de spits te krijgen.
Nieuwe onderwijskeuring: “Minder woorden, meer daden”

Nieuwe onderwijskeuring: “Minder woorden, meer daden”

NEDERLAND. Na alle politieke strijd over kwaliteitsbewaking in het hoger onderwijs is het stof neergedaald en wat blijkt? Er gaat helemaal niet zoveel veranderen als gedacht. Opperkeurmeester Anne Flierman legt het uit.
Laat dappere inwoners van Oekraïne niet in de steek

Laat dappere inwoners van Oekraïne niet in de steek

Een ‘nee’ tegen het handelsverdrag met Oekraïne maakt de politieke spanningen in Europa alleen maar groter. Het land verdient onze steun en dus een ja-stem bij het komende referendum, vindt Jan Muijtjens, medewerker Archief-, Documentatie en Postzaken.
Pagina 9 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  Volgende   Laatste