Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2016

Nakijkfout kost Erasmus Universiteit negenduizend euro

NEDERLAND. De Erasmus Universiteit Rotterdam moet een oud-studente psychologie een schadevergoeding van ruim negenduizend euro betalen. Door een nakijkfout liep ze een jaar studievertraging op.
Renate Bottenberg: “Samen met de buitenlandse studenten brulden we Dromen zijn bedrog”

Renate Bottenberg: “Samen met de buitenlandse studenten brulden we Dromen zijn bedrog”

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten – die net als de universiteit het levenslicht zagen in 1976 – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en hun studentenleven. Vandaag: Renate Bottenberg.

Aanval op ‘Onderwijs 2032’ van mbo, hbo en wo

NEDERLAND. In een korte brief kraken universiteiten, hogescholen en mbo-instellingen het veel besproken advies van het Platform Onderwijs 2032 over het onderwijs van de toekomst.
Verplichte aanwezigheid??

Verplichte aanwezigheid??

Schaf de aanwezigheidsplicht af, zeggen Fred Zijlstra, hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie, en Herco Fonteijn, universitair hoofddocent psychologie. Het past niet bij het probleemgestuurd onderwijs en staat haaks op de ontwikkeling van jonge professionals.
Pak rammel

Pak rammel

Als kwajongen had ik, net als David uit de Bijbel en Thierry la Fronde uit Frankrijk, een slinger. David velde er Goliath mee en Thierry schakelde er op tv de ene tegenstander na de andere mee uit, maar ik kwam niet verder dan de ruit van een schoolgebouw, terwijl ik nota bene op het dak gemikt had. Nog niet genoeg geoefend, denkelijk. Mijn ouders ...

Nieuwe protesten bij het Maagdenhuis

NEDERLAND. Actievoerders houden vanmiddag een protestmars naar het Maagdenhuis, het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam.
Twee ERC grants voor Maastricht

Twee ERC grants voor Maastricht

MAASTRICHT. Clemens van Blitterswijk, hoogleraar weefselherstel, heeft een zogeheten ERC Advanced Investigator Award ontvangen van 2,5 miljoen euro. Met deze Europese subsidie zal hij een vierjarig onderzoeksproject op poten zetten, getiteld: Orchestrate – building complex life through self-organization: from organ to organism. In dit...

ISO waarschuwt studiekiezers voor ‘verkooppraatjes’

NEDERLAND. De voorlichting aan studiekiezers is erg rooskleurig en soms ronduit onjuist, waarschuwt het Interstedelijk Studenten Overleg. De studenten deden een steekproef onder de 45 grootste opleidingen.

Gronings corps komt drie ton tekort na lustrumfeest

NEDERLAND. De Groningse studentenvereniging Vindicat zit met een gat van drie ton op de begroting van het lustrumfeest. Het hele festijn heeft in totaal zo’n 2,5 miljoen euro gekost.
Vlaamse monumenten van de dood

Vlaamse monumenten van de dood

Een tijdje terug belaagde een verslaggever Peter Sagan, wereldkampioen wielrennen op de weg, met de vraag hoe het toch kwam dat hij nog nooit een monument had gewonnen. Ik ben geneigd de verbale ruis om me heen letterlijk te nemen. Ik begon mij al voor te stellen dat een winnaar van een Vlaamse kasseienklassieker begiftigd zou worden met een antiek...

Pagina 6 van 9Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  Volgende   Laatste