Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2016

Communicatiedirecteur Elbersen houdt ermee op

Communicatiedirecteur Elbersen houdt ermee op

MAASTRICHT. Hij vertrekt niet met slaande deuren, hij is niet gefrustreerd, en bovendien gaat hij niet helemáál weg. Toch stapt de directeur marketing & communicatie, Fons Elbersen, na drie jaar bij de UM binnenkort over naar de Provincie Limburg.

Geen algemene masterselectie

MAASTRICHT. Er komt geen algemene selectie voor masterstudenten aan deze universiteit. Dat schrijft het college van bestuur aan de universiteitsraad. De raad is het eens met de stellingname van het college.
“Surprise hit op WUN-congres: international classroom”

“Surprise hit op WUN-congres: international classroom”

MAASTRICHT. Een conferentie van de buitencategorie, zou je kunnen zeggen: vierhonderd wetenschappers uit alle hoeken van de wereld, die een week lang in Maastricht debatteren over thema’s van wereldbelang. Over migratie natuurlijk, maar ook over gezondheidszorg, klimaatverandering en opkomende economieën. Te gast zijn de achttien universiteit...

Nostalgie

Nostalgie

Vóór dispuutsavonden op woensdag, vóór tentamens en ECTS. Voordat bonusaanbiedingen bij de Albert Heijn een dominante rol in mijn winkelmandje kregen en jaren voor de drieëntwintig lentes die nu op de teller staan. Lang voor dat alles, werd ik rond deze tijd van het jaar wakker in het huis van mijn ouders, waar ik iedere ochtend wakker gefloten wer...

Tbc door een koude wind

Tbc door een koude wind

Twee jonge, blanke vrouwen die in vier gevangenissen in Ethiopië vragenlijsten verspreidden om de kennis van tbc te peilen. Dat is er niet onopgemerkt gebleven. "Je hoort constant: Baby, I love you. Please marry me!”
Mariëlle Stroes: “Ik was verontwaardigd en voelde me tegelijkertijd een klein meisje in de grote stad”

Mariëlle Stroes: “Ik was verontwaardigd en voelde me tegelijkertijd een klein meisje in de grote stad”

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten - die net als de universiteit in 1976 het levenslicht zagen - hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en het studentenleven. Vandaag: Mariëlle Stroes.

Geen beurs voor studenten geneeskunde

NEDERLAND. Minister Bussemaker houdt voet bij stuk: ook in hun coschappen hoeven studenten geneeskunde geen beurs of stagevergoeding te krijgen. Ze verdienen later genoeg om hun hogere studieschuld te kunnen dragen.

Maastricht Symposium 2016: de wijsheid van de massa

MAASTRICHT. Worden we door de digitalisering van de wereld met z’n allen steeds slimmer? We delen meer kennis en hebben meer technologische snufjes dan ooit. Tijdens het Maastricht Symposium 2016 op vrijdag 15 april gaat het over Digitalisation: wisdom of the crowd. Sprekers Frans Leeuw, hoogleraar Recht, Openbaar Bestuur en So...

Nijmeegse studentenpastor zegent geen homostellen

NEDERLAND. De Nijmeegse studentenkerk wordt conservatiever: voorganger Theo Koster wilde homostellen best inzegenen, maar de nieuwe Nijmeegse studentenpastor Jos Geelen doet dat niet.  

Nog altijd witte vlekken in wereldwijde U-Multirank

NEDERLAND. Meer dan dertienhonderd universiteiten en hogescholen van over de hele wereld staan intussen in de tabellen van U-Multirank, de EU-ranglijst voor het hoger onderwijs. Maar de witte vlekken springen nog altijd in het oog.
Pagina 8 van 9Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  Volgende   Laatste