Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2016

Veel kritiek in Eerste Kamer op nieuwe onderwijswet

NEDERLAND.Onderwijsminister Bussemaker gaat het nog moeilijk krijgen in de Eerste Kamer. Senatoren zijn kritisch over haar wetsvoorstel dat het bestuur van onderwijsinstellingen moet verbeteren.
Jaap Dronkers

Jaap Dronkers

Jaap Dronkers provoceerde graag. “Je koopt makkelijker een leerkracht om dan het Cito”, was zijn reactie in de Volkskrant op het besluit van staatssecretaris Sander Dekker van OCW om het schooladvies zwaarder te laten wegen dan de Cito-toets bij de overstap van het basis- naar het voortgezet onderwijs. Ik ontmoette Jaap voor het eer...

“Ze moet oog hebben voor het enorme ongenoegen onder het wetenschappelijk personeel”

“Ze moet oog hebben voor het enorme ongenoegen onder het wetenschappelijk personeel”

Rector magnificus Luc Soete vertrekt. Op 1 september begint zijn opvolger. Wie moet dat worden? En wat moet hij/zij vooral gaan doen? Observant vraagt het de komende weken aan studenten en staf.
Medaillon of Honour voor Kingma

Medaillon of Honour voor Kingma

MAASTRICHT. Herman Kingma, hoogleraar klinische vestibulologie en oud-voorzitter van de universiteitsraad, is vorige week vrijdag, 1 april, tijdens zijn afscheid aan de Universiteit Maastricht onderscheiden met de Medaillon of Honour. Daarnaast kreeg hij het Facultaire Kleinood van de faculteit Health, Medicine and Life sciences en de AZM-penning. ...

Maagdenhuisbezetter gaat LSVb leiden

Maagdenhuisbezetter gaat LSVb leiden

NEDERLAND. Voormalig Maagdenhuisbezetter Jarmo Berkhout wordt de nieuwe voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond. Hij is dit weekend verkozen en treedt 25 juni aan.

CBS: meer studenten, meer kosten

NEDERLAND.  Nederland telt meer jongeren dan vroeger en ze gaan vaker naar het hoger onderwijs. Dat kost de overheid 2,5 miljard euro extra, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De uitgaven aan het wetenschappelijk onderwijs waren in 2014 ruim anderhalf miljard euro hoger dan in 2004. In het hbo bleef de stijging beperkt tot 934 mi...

ChristenUnie wil ‘meer kerels voor de klas’

ChristenUnie wil ‘meer kerels voor de klas’

NEDERLAND. De ChristenUnie wil meer meesters in het basisonderwijs. Dus lanceert Kamerlid Eppo Bruins vandaag een plan om meer jongens te enthousiasmeren voor de pabo.

Bestaande opleidingen moeten nut straks aantonen

NEDERLAND. Ook bestaande opleidingen moeten straks aantonen dat ze nog bestaansrecht hebben. De minister heeft een motie van VVD en D66 met die strekking overgenomen.
Pagina 9 van 9Eerste   Vorige   4  5  6  7  8  [9]  Volgende   Laatste