Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor mei 2016

Vaste baan nog altijd schaars aan universiteit

NEDERLAND. Een vaste baan is lang niet iedereen gegund aan de universiteit. Van alle gewone docenten heeft 40 procent een tijdelijk contract, blijkt uit nieuwe cijfers van universiteitenvereniging VSNU.

SP mag niet flyeren op Erasmus Universiteit

NEDERLAND. Niemand mag flyeren op onze campus, zegt de Erasmus Universiteit Rotterdam, dus ook de SP niet. Maar de politieke partij vindt dat haar de mond wordt gesnoerd.

Studiefinanciering valt 161 miljoen euro duurder uit

NEDERLAND. De studiefinanciering zorgde in 2015 voor een tegenvaller van 161 miljoen euro op de begroting van het ministerie van Onderwijs. Studenten leenden meer en losten minder af.
Tragiek van het dierenpark

Tragiek van het dierenpark

Een tijdje terug las ik over de plannen voor een nieuw dierenpark in Emmen. Die plaats heeft sinds enkele tientallen jaren een bijzondere zoo. Opgericht in een tijd dat het besef doorbrak dat dieren zoveel mogelijk in hun natuurlijke staat getoond dienen te worden. In Drenthe had men niet de last van een al bestaande dierentuin vol kooien in een bi...

“Een op zes allochtone stagiairs gediscrimineerd”

NEDERLAND. Een op de zes allochtone stagiairs in het hoger onderwijs zegt last te hebben van discriminatie bij het solliciteren. Dit blijkt uit cijfers van de Nationale Stagemonitor.
Wageningse studenten protesteren tegen avondcolleges

Wageningse studenten protesteren tegen avondcolleges

NEDERLAND. Wageningen Universiteit kampt met groeistuipen. Een van de maatregelen om de toegenomen drukte het hoofd te bieden is een proef met de invoering van avondcolleges. Tot ongenoegen van een deel van de studenten.
“Als afdelingshoofd liet ik me niet gek maken”

“Als afdelingshoofd liet ik me niet gek maken”

Henk van den Hoogen (1956, Zevenbergen)/ UB-programma-manager onderzoek, sinds 2011/ getrouwd met Elly, twee dochters: Yari (25) en Dieke (23)/ woont in Maastricht

VU schuldig aan leeftijdsdiscriminatie

NEDERLAND. De VU heeft bij een reorganisatie onterecht onderscheid gemaakt op grond van leeftijd, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens. Het merendeel van de medewerkers die met ontslag worden bedreigd, is ouder dan vijfenvijftig jaar.
“Jullie gaan spannende dingen met mij beleven”

“Jullie gaan spannende dingen met mij beleven”

Ze geloofde het niet, toen er op 18 maart een telefoontje van Ursula Nelles kwam, lid van de raad van toezicht en voorzitter van de benoemingsadviescommissie. “Haha, ik vroeg of ze zeker wist dat ze het goede nummer had.” Ja, Nelles had het goede nummer. Rianne Letschert (39) “was compleet verrast, had nooit aan een rectoraat geda...
Verzot op data en harde feiten

Verzot op data en harde feiten

De Amerikaan James Coleman is een van de grootste onderwijssociologen van na de Tweede Wereldoorlog, maar ook een man die niet te beroerd was om politiek incorrecte opvattingen over onderwijs de wereld in te sturen. Prof. Rolf van der Velden, directeur van het ROA (Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt), grinnikt: “De onlangs overled...

Pagina 4 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  Volgende   Laatste