Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2016

"Ik heb me laten ompraten door mijn moeder"

"Ik heb me laten ompraten door mijn moeder"

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten – die net als de universiteit het levenslicht zagen in 1976 – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en hun studentenleven. Vandaag: Suzanne Monkelbaan-Van den Hof.
Ibsen in Australië

Ibsen in Australië

Het verhaal: Christian (Paul Schneider) keert na een jarenlang verblijf in Amerika terug naar zijn ouderlijk huis op het Australische platteland. Aanleiding is het aanstaande tweede huwelijk van zijn vader (Geoffrey Rush). Eenmaal aangekomen zoekt Christian vooral contact met zijn jeugdvriend Oliver (Ewen Leslie) en diens gezin, terwijl hij zijn va...

Mythe: Nederlandse rechters moeten zwaarder straffen want daar wordt de samenleving veiliger van

Mythe: Nederlandse rechters moeten zwaarder straffen want daar wordt de samenleving veiliger van

Terwijl een vrouw uit het Limburgse Venray op een bankje in het park zit, wordt haar hoofd tweemaal hard geraakt met een stok. De dader berooft haar vervolgens van haar mobiele telefoon. In hoger beroep geeft de rechter negen jaar gevangenisstraf – en niet de helft zoals de rechtbank eerder oordeelde. Het is een strafzaak van een paar jaar ge...

“Voeg zuidelijke universiteiten en hogescholen samen”

NEDERLAND/MAASTRICHT. De universiteiten en hogescholen van Brabant en Limburg moeten samen een University of the Southern Netherlands vormen. Dat zegt de Tilburgse collegevoorzitter Koen Becking.

ISO: zonder papiertje niet lesgeven op universiteit

NEDERLAND. Dertig procenten van de docenten geeft les op de universiteit zonder didactische training te hebben gevolgd. Stel die training verplicht, maant het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). In Maastricht gaat het om een kwart van de wetenschappelijk medewerkers.

Gezellig bij je ouders thuis

NEDERLAND. Waarom blijven studenten bij hun ouders wonen? Sommigen vinden een studentenflat te duur, maar anderen hebben een vrolijkere reden: ze vinden het gewoon leuk thuis.
Von Clausewitz in Rio

Von Clausewitz in Rio

Bijna tweehonderd jaar geleden veroverde de Pruisische generaal Karl von Clausewitz eeuwige roem met een onverbiddelijke oneliner: oorlog is de voortzetting van de politiek met andere middelen. De kracht van deze uitspraak zit hem in de structuur: A is de voortzetting van B met andere middelen. Bovendien houdt voortzetting in dat er een instantie i...

“Niet iedere wetenschapper hoeft alles te kunnen”

“Niet iedere wetenschapper hoeft alles te kunnen”

Zelfs minister Jet Bussemaker, (Onderwijs, Cultuur, Wetenschappen) is er voor naar Maastricht afgereisd: de eerste vrouwelijke rector aan de UM, en ook nog eens de jongste (39) ooit, krijgt vanmiddag de rectorale keten omgehangen. De verwachtingen bij het publiek in de afgeladen St. Janskerk zijn hoog gespannen; in mei kondigde de Tilburgse juri...

Niet ingeschreven geneeskundestudent alsnog toegelaten

GRONINGEN. Een acht gemiddeld voor haar eindexamen en toch mocht ze niet aan de opleiding geneeskunde beginnen: ze was vergeten haar inschrijving af te ronden. Maar de rechter stelt haar in het gelijk: Groningen moet de arts in spe gewoon toelaten.
Foto’s ontgroening zorgen voor ophef in Groningen

Foto’s ontgroening zorgen voor ophef in Groningen

GRONINGEN. Geef studentenverenigingen geen geld meer als ze hun nieuwe leden vernederen tijdens de ontgroening. Dat oppert het personeel in de universiteitsraad van de Rijksuniversiteit Groningen.
Pagina 10 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  Volgende   Laatste