Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2016

Geneeskundestudenten gaan actievoeren

NEDERLAND. Coassistenten gaan protesteren om toch een vergoeding te kunnen krijgen tijdens hun coschappen. Ze willen minister Bussemaker nog eens goed uitleggen wat die stages inhouden.
Bestuurders langs de meetlat

Bestuurders langs de meetlat

Het College van Bestuur had vorige week een beoordelingsgesprek. Onze drie bestuurders – Martin, Rianne en Nick - trokken met hun gevolg naar Utrecht om de prestatieafspraken te laten beoordelen door de Reviewcommissie Hoger Onderwijs. De prestatieafspraken zijn de afspraken die de universiteiten en hogescholen met minister Jet Bussemaker heb...

“Zijn jullie ook van het brallen en bier drinken?”

“Zijn jullie ook van het brallen en bier drinken?”

Het duurt even voordat Maria Jansen binnen is bij de studenten van Lux ad Mosam die boven hun sociëteit aan de Bogaardenstraat wonen. Er hangt weliswaar een prachtig intercomsysteem aan de deur, maar dat heeft in de drie jaar dat de studenten er wonen nog nooit gewerkt. “Daarom hebben we een gewone bel geïnstalleerd”, vertelt Nadine de ...

Elsevier verklaart Wageningen en HAS tot winnaars

NEDERLAND. Volgens weekblad Elsevier zijn een groene universiteit en een groene hogeschool de beste van Nederland. Wageningen Universiteit en HAS Hogeschool staan bovenaan in de jaarlijkse ranking. De Universiteit Maastricht staat op nummer drie (van de vier) in de categorie ‘specialistische universiteiten’.

“Laat Nederlands een fully fledged language blijven”

NEDERLAND. Zorg dat het Nederlands in de wetenschap een volwaardige taal blijft, adviseert de Raad voor de Nederlandse Taal en Letteren. Want de opmars van het Engels is een gevaar voor de hele samenleving.
"Het was de vraag of ik mee kon naar Guantanamo Bay"

"Het was de vraag of ik mee kon naar Guantanamo Bay"

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten – die net als de universiteit het levenslicht zagen in 1976 – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en hun studentenleven. Vandaag: Gregor Neggers.
Ig Nobelprijs: “Eerlijk zeggen, hoe vaak liegt u?”

Ig Nobelprijs: “Eerlijk zeggen, hoe vaak liegt u?”

AMSTERDAM. Een Vlaamse psycholoog vroeg duizend leugenaars hoe vaak ze liegen. Maar hadden ze wel eerlijk geantwoord? Voor zijn onderzoek kreeg hij vorige week een Ig Nobelprijs uitgereikt.

Declaraties in orde, zegt Onderwijsinspectie

NEDERLAND. Het valt allemaal wel mee met die exorbitante declaraties van bestuurders in het hoger onderwijs. Dit blijkt uit een vervolgonderzoek bij vier hogescholen en vier universiteiten door de Onderwijsinspectie.

Leden Groningse Vindicat geschorst vanwege Bangalijst

GRONINGEN. Op internet dook vorige week een lijst op waarin de 23 ‘mooiste mokkels’ van de Groningse studentenvereniging Vindicat met naam en toenaam worden beschreven. Het bestuur was not amused en heeft de betrokken dertien leden geschorst. De 23 vrouwelijke eerstejaars hebben een nieuw telefoonnummer gekregen, waarvan ...

Hillary Clinton, presentist

Hillary Clinton, presentist

Hillary Clinton, kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten, 68 jaar, wordt onwel tijdens de herdenking van Nine Eleven (9/11) en moet acuut afhaken. Naderhand blijkt dat ze een longontsteking heeft, waarvoor ze de vorige dag al bij de dokter is geweest. Zij was present, maar haar gedrag roept in de VS vraagtekens op. Niet alleen ove...

Pagina 2 van 11Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste