Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor januari 2017

Coassistenten delen prijzen uit

Coassistenten delen prijzen uit

MAASTRICHT. Wie legt het beste uit? Wie geeft je eigen verantwoordelijkheid? En waar krijg je het gevoel dat je echt bij het team hoort? Ook dit jaar stemden de Maastrichtse coassistenten, verenigd in MSV Pulse, weer op hun favoriete begeleiders (arts-assistenten en specialisten) in het ziekenhuis en de huisartspraktijk.
Een tegengeluid in Trumpiaanse tijden

Een tegengeluid in Trumpiaanse tijden

Verhaal: Moonlight vertelt in drie hoofdstukken het verhaal van de jonge zwarte man Chiron (als 9-jarige, 16-jarige en twintiger), in het bijzonder hoe hij worstelt met zijn seksuele geaardheid en hoe hij een plek in de wereld tracht te verwerven. Als een betoverende nachtwandeling omdat: Moonlight na de all-white-Oscar-uitreiking van het ...

Gefilmde colleges; het gebeurt al spontaan

MAASTRICHT. Er is onduidelijkheid over het beleid of colleges al dan niet gefilmd mogen of moeten worden. Intussen nemen studenten zelf al colleges op. En verspreiden ze soms ook.

Studiekeuzecheck helpt aan universiteit, niet aan hogeschool

NEDERLAND.Vooraf een gesprekje voeren, een vragenlijst invullen, een dagje proefstuderen… Dankzij een studiekeuzecheck haken universitaire eerstejaars minder vaak af. Voor hbo’ers maakt het weinig verschil.
“Squatten is als zitten op een vies toilet zonder dat je de bril raakt”

“Squatten is als zitten op een vies toilet zonder dat je de bril raakt”

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport haar deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan een van de lessen. Deze keer: ClubPower.

TU’s blijven bij studentenstop

NEDERLAND. De Tweede Kamer kan hoog of laag springen, de technische universiteiten gaan gewoon een studentenstop invoeren voor drie extra opleidingen. Een gesprek met minister Bussemaker verandert daar niets aan.
Vegetarische kapsalon

Vegetarische kapsalon

Het begon met een Duitse minister die het nieuwe jaar stevig inzette. Woorden als vegaschnitzel, vegaburger of vegetarische slager dienden te worden verboden. Die veroorzaken bij de eenvoudige vleesmens misverstanden. Je zal toch maar niets vermoedend in een vegacurryworst bijten. Goede voornemens op 1 januari hebben de eigenschap dat ze snel ve...

Tien miljoen voor promoveren bij bedrijven

NEDERLAND. Er komt tien miljoen euro beschikbaar voor wetenschappelijke promoties in het bedrijfsleven. Het zogeheten industrial doctorate moet ervoor zorgen dat wetenschap meer vruchten afwerpt.

Startschot decentrale selectie in Maastricht

MAASTRICHT. Hoewel scholieren zich maanden vroeger moesten inschrijven voor een fixusstudie – niet eind april maar uiterlijk 15 januari – zijn de aanmeldingen voor de Maastrichtse studies met een studentenstop nagenoeg gelijk gebleven of zelfs gestegen. De decentrale selectie kan beginnen.
“We laten wetenschappers niet door een hoepel springen”

“We laten wetenschappers niet door een hoepel springen”

Welk risico lopen migranten als ze meewerken aan een vragenlijst? Staan de inspanningen van proefpersonen aan, zeg, een economisch experiment in verhouding tot de wetenschappelijke winst? Niet alleen artsen maar ook economen en cultuurwetenschappers hebben steeds vaker ethische goedkeuring nodig voor onderzoeksubsidie of publicatie in een vakblad. ...
Pagina 3 van 8Eerste   Vorige   1  2  [3]  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste