Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor januari 2017

Erasmusbeurzen: geld erbij en weg met al die formulieren

NEDERLAND. Met een Europese beurs in het buitenland studeren? Die kans zouden meer studenten moeten krijgen, vinden Nederlandse onderwijsinstellingen en studenten. En doe ook iets aan alle nodeloze formulieren.
"Met een gebogen, gestreste houding kun je niet vrij de wereld in kijken"

"Met een gebogen, gestreste houding kun je niet vrij de wereld in kijken"

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan de lessen. Deze keer: Yoga walk-in les.

Scholieren LAKS lanceren politieke partij

NEDERLAND. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) doet mee aan de verkiezingen van 15 maart. Het wil de belangen van scholieren en studenten in de Tweede Kamer verdedigen.
De slimste mens

De slimste mens

Het loopt tegen kerstmis. Tijd om de zinnen te verzetten. Bijvoorbeeld met onschuldig vermaak. Op de televisie presenteert Philip Freriks zijn spelletjeshit De slimste mens. Daarin ondervraagt hij zogeheten Bekende Nederlanders uit de al of niet sociale media en de hoge dan wel lage cultuur over hun kennis. Ik blijf soms hangen. Vooral uit leedverm...

UvA-bevolking wil meer te vertellen hebben

AMSTERDAM. Studenten en medewerkers van de UvA zijn voor de invoering van een nieuwe senaat, die als “kritisch geweten” van de universiteit gaat fungeren. Dit blijkt uit de voorlopige uitslag van een referendum.

D66: laat studenten hele week gratis reizen

NEDERLAND. D66 wil graag dat studenten de hele week gratis mogen reizen met hun ov-studentenkaart. Ze hoeven dan niet meer te kiezen tussen een week- of een weekendkaart. Daar reserveert de partij tweehonderd miljoen euro voor.
 “In mijn eerste oratie zei ik dat ik op het werk nog wel af en toe conceptueel kon inzakken, maar thuis niet”

“In mijn eerste oratie zei ik dat ik op het werk nog wel af en toe conceptueel kon inzakken, maar thuis niet”

Harro van Lente (1962, Amsterdam)/ hoogleraar maatschappijwetenschap en techniek en voorzitter capgroep Technology and Society Studies/ woont in Maastricht/ getrouwd met Saskia, een zoon (20), twee pleegdochters (23 en 27)
 De UM bekeken door de ogen van een kunstenaar

De UM bekeken door de ogen van een kunstenaar

Potloodtekeningen, aquarellen, kattenbelletjes, briefjes en kijkkastjes. Wie de Minderbroedersberg in wandelt en aan het einde van de hal rechts de kleine museumruimte binnenloopt, wordt overvallen door een pandemonium aan beelden, groot, klein tot heel klein, soms met tekst, soms zonder. Goede ogen en meer dan een paar minuten tijd zijn dan ook ee...
De kantoorprullenbak

De kantoorprullenbak

Wij op de Berg worden er een beetje moe van. Van al die initiatieven van goedwillende studenten en hier en daar een idealistische medewerker. U moet begrijpen, lezer, dat wij geacht worden voor ons Hoge College van Bestuur te werken. Dat Hoge College legt verantwoording af aan de universiteitsraad. Dat nemen ze heel serieus. Ik wil niet direct zegg...

VU wil beter oppassen voor discriminatie

NEDERLAND. De Vrije Universiteit gaat voortaan bij elke ontslagronde kijken of de betrokkenen wel eerlijk worden behandeld. Zo wil het bestuur nieuwe beschuldigingen van leeftijdsdiscriminatie voorkomen.
Pagina 6 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  5  [6]  7  8  Volgende   Laatste