Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor januari 2017

Lustrumconcerten Universiteitskoor

MAASTRICHT. Het Universiteitskoor bestaat in 2017 veertig jaar en viert dat met een serie lustrumconcerten. De eerste is zaterdag 14 januari in de Sint Janskerk en draagt de titel Stars. Behalve de gelijknamige compositie van de in Noorwegen geboren Ola Gjeilo, zullen er twee avondserenades uit 19e-eeuws Duitsland en spirituele klanken uit Zuid-Afr...

Na de spaghetti- nu de boerenkoolwestern

Na de spaghetti- nu de boerenkoolwestern

Verhaal: In vier hoofdstukken - Revelation, Exodus, Genesis, Retribution - wordt het verhaal verteld van Liz (Dakota Fanning) en haar relatie met een priester (Guy Pierce). Aan het begin leidt Liz nog een redelijk gelukkig bestaan. Totdat een nieuwe priester in de kerk verschijnt. Liz en de priester hebben een gemeenschappelijk verleden en de pries...

“Het is prettig dat de docent ook een vetrolletje heeft”

“Het is prettig dat de docent ook een vetrolletje heeft”

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan de lessen. Deze keer: Medewerkers Workout Mix.

Laat studiepunten toch vervallen, zegt OCW

NEDERLAND. Ook in het nieuwe jaar mogen studiepunten van trage studenten worden afgepakt, stelt het ministerie van Onderwijs. Universiteiten en hogescholen moeten zich niets aantrekken van de maas in de wet.

Wetenschappers vinden werkdruk erg hoog

NEDERLAND. Zes op de tien werknemers aan universiteiten hebben het zo druk dat ze lichamelijke en psychische klachten krijgen. Ze werken door als ze ziek zijn en beknibbelen op hun vrije tijd.
De UM bekeken door de ogen van een kunstenaar

De UM bekeken door de ogen van een kunstenaar

MAASTRICHT. Potloodtekeningen, aquarellen, kattenbelletjes, briefjes en kijkkastjes. Komende dinsdag wordt de tentoonstelling Artist in Residence van Esther de Bont in het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg geopend. De Bont struinde drie maanden lang door de Universiteit Maastricht, praatte met medewerkers en studenten, zat bij vergaderingen,...

Universiteiten betalen 43 miljoen euro aan tijdschriften

NEDERLAND. Voor het eerst maken de Nederlandse universiteiten bekend hoeveel ze betalen voor hun abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften. De totale kosten stijgen met miljoenen per jaar.

Studiepunten afpakken kan niet meer

NEDERLAND. Studenten kunnen treuzelen zolang ze willen, hun studiepunten blijven gewoon geldig. Sinds 1 januari mogen opleidingen verouderde tentamenresultaten niet meer laten vervallen.
Pagina 8 van 8Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  Volgende   Laatste