Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor oktober 2017

Saurus wordt stuk internationaler

Saurus wordt stuk internationaler

MAASTRICHT. Studentenroeivereniging Saurus trekt dit jaar bijna twee keer zoveel nieuwe internationale leden als vorig jaar, een stijging van 23 naar 40. In totaal haalden de roeiers 129 eerstejaars binnen (2016: 121). Ook Koko krijgt meer internationale studenten: tussen de 20 en de 30. Het precieze aantal is vanwege leden met een dubbele national...

“Alles is beter dan het huidige subsidiesysteem”

“Alles is beter dan het huidige subsidiesysteem”

MAASTRICHT/NEDERLAND. Het subsidiebeleid van NWO gaat op de schop om de vloed aan onderzoeksaanvragen in te dammen. De onderzoeksfinancier roept universiteiten op om hun kandidaten strenger te selecteren. Aanvankelijk stelde NWO een maximum aantal aanvragen per instelling voor, maar dat zagen de rectoren niet zitten.

List en bedrog of stap vooruit? Reacties op het regeerakkoord

NEDERLAND. Universiteiten en hogescholen vinden het regeerakkoord een stap in de goede richting, zeggen ze. Maar bij oppositiepartijen overheerst de scepsis. “Dit gaat niet helpen.”
Onze zware jongens en meiden

Onze zware jongens en meiden

Kleerkasten vind je niet alleen bij IKEA, maar ook bij UM Sport. De vooroordelen over deze ‘zware jongens en meiden’: ze eten de hele dag kip, hun IQ reikt niet ver boven de honderd en ze laten hun gewichten onnodig hard op de grond stuiteren. In aanloop naar het Nederlands Studenten Kampioenschap Powerliften sprak Observant met vijf va...

2000 euro voor UM-scriptie over pesten

2000 euro voor UM-scriptie over pesten

MAASTRICHT. Voor haar scriptie over pesten ontvangt Jade Stultjens, net afgestudeerd master Mental Health, op 19 oktober de Catharina Pijls Aanmoedigingsprijs. Deze prijs wordt sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan een pas afgestudeerde gezondheidswetenschapper van de Universiteit Maastricht. De winnaar krijgt, naast de eer, tweeduizend euro. Vrij te...

“Studenten krijgen sigaar uit eigen doos”

NEDERLAND. Studentenorganisaties LSVb en ISO zijn boos op de nieuwe regering. Duizend euro korting voor eerstejaars klinkt mooi, maar het is een sigaar uit eigen doos. En de rekening wordt vooral betaald door studenten uit arme gezinnen.

Pleidooi voor UM-ombudsman

MAASTRICHT. De UM zou de functie van vertrouwenspersoon moeten opwaarderen tot die van ombudsman, met meer bevoegdheden. Een ombudsman kan zelfstandig aan waarheidsvinding doen. Dat zei vertrouwenspersoon Marloes Rikhof onlangs tegen de universiteitsraad.

Regeerakkoord: minder Engels, meer techniek in hoger onderwijs

NEDERLAND.Onder Rutte III gaat de financiering van het hoger onderwijs op de schop: technische opleidingen krijgen meer geld. Ook wil het kabinet Engelstalig onderwijs aan banden leggen.
Kabeltelevisie in de gevangenis

Kabeltelevisie in de gevangenis

Het verhaal: Als Corey Lambert (Jeremy Renner) tijdens een jachtpartij in het indianenreservaat Wind River het lijk van een jonge vrouw vindt, roept dat pijnlijke herinneringen bij hem op. Samen met Ben (Graham Greene) van de indiaanse ordedienst en Jane Banner, een onervaren FBI-agente, tracht Corey de zaak op te lossen. De sporen leiden naar een ...

Miscommunicatie brandweer bij fatale brand studentenflat Diemen

NEDERLAND. Onderzoek heeft aangetoond dat de bevelvoerders van de brandweer langs elkaar heen praatten bij de brand in een studentenflat in Diemen afgelopen zomer. Daarbij kwam een bewoner om het leven en vielen vier gewonden.
Pagina 5 van 8Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  Volgende   Laatste