Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2017

Studenten zoeken hun heil bij de Feesfebrik of thuis

Studenten zoeken hun heil bij de Feesfebrik of thuis

MAASTRICHT. Met de sluiting van Club Alla is Maastricht een populaire uitgaansgelegenheid kwijt. Het nachtcafé was bij studenten vooral in trek vanwege de zeer ruime openingstijden. Nu zoeken zij hun heil voornamelijk bij de Feesfebrik of thuis. Dat blijkt uit een kleine steekproef van Observant.

Sinterklaasletters uit de schappen op de universiteit in Amsterdam

NEDERLAND. Ophef op de Universiteit van Amsterdam (UvA) over Sinterklaaschocolade letters in de kantine. Op de verpakkingen van de letters stonden afbeeldingen van Zwarte Piet. Cateraar Cormet haalde alle letters uit de schappen na een klacht van een student. Dat meldt folia.nl.
“Mijn laatste sollicitatiegesprek had ik anderhalve maand geleden”

“Mijn laatste sollicitatiegesprek had ik anderhalve maand geleden”

Hallo. [Stem: mannelijk, taal: Nederlands, leeftijd: tussen de zeventien en de veertig] Welk nieuws heeft je vanochtend ‘bezig’ gehouden? Het ongeluk op de A73, bij Roermond, met die spookrijder. Daarbij is zowel de spookrijder als de bestuurder van de tegemoetkomende auto omgekomen. Waar heb je dat gelezen? Online, samen met...

Hallo, met wie spreek ik?

Hallo, met wie spreek ik?

In deze rubriek circuleert een mobiele telefoon binnen de muren van de Universiteit Maastricht. Studenten en personeelsleden geven iedere week de telefoon door. Aan de redactie van Observant om te achterhalen wie ‘m deze week in zijn of haar bezit heeft.  Deze keer (maandag 20 november) is het Nawid Daliry (26), derdejaars b...

Twee zielen in één borst

Twee zielen in één borst

De UNS50. Aan de muur in zijn werkkamer - want die mag hij nog even houden - hangt een grote poster met tekeningen van rare beesten. Een kip met een konijnenkop, een vos met een eendenlijf. Hybride dieren, dubbelzinnig. Harry Struijker Boudier houdt van het ambigue, van meervoudige identiteiten.

Saxion stelt medewerker op non-actief om seksuele intimidatie

NEDERLAND. Een medewerker van Hogeschool Saxion is op non-actief gesteld omdat hij een studente seksueel geïntimideerd zou hebben. De man is verbonden aan de academie creatieve technologie in Enschede.
“Schrijven is iets wat je in het geniep doet”

“Schrijven is iets wat je in het geniep doet”

Socioloog en schrijver Ad van Iterson (65) heeft onlangs zijn bureau opgeruimd (al vertrekt hij niet helemaal bij SBE). Hoe was het om als schrijver een leven lang de wetenschap te dienen? Een gesprek over de schaamte voor het kunstenaarschap, zijn angst voor de jungle en zijn nieuwe academic novel.

VVD-vragen in gemeenteraad over parkeerplannen UM

MAASTRICHT. De fractie van de VVD in de Maastrichtse gemeenteraad maakt zich zorgen over de parkeervoorziening voor studenten in Randwijck. Dit naar aanleiding van berichten, begin september, dat de UM parkeerterreinen wil opheffen in het kader van de ‘gebiedsontwikkeling’ in dat deel van de stad. De VVD vreest overlast voor zowel bewon...

Psychologiestudenten en bestuur botsen over wisselen van tutorgroep

MAASTRICHT. Psychologiestudenten zijn het niet eens met de maatregel van het faculteitsbestuur om het wisselen van tutorgroep te verbieden. Dat heeft de studentenfractie tijdens de laatste faculteitsraadvergadering aangekaart.
“Ik eet zo’n 4500 calorieën per dag”

“Ik eet zo’n 4500 calorieën per dag”

Hebzucht. Ik ben niet materialistisch. Ik heb alleen de essentiële dingen nodig; een riem, knee sleeves, wrist wraps, gewichthefschoenen voor squats, en een singlet voor bij de wedstrijden. Bij het powerliften zijn er twee groten merken, SBD en Titan, maar met schoenen wil ik Nike. Die bieden de meeste stabiliteit. Als het gaat om progressie ben ik...

Pagina 4 van 12Eerste   Vorige   1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste