Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor december 2017

OPINIE: Laat onderbuikgevoelens niet het woonbeleid in Maastricht bepalen

OPINIE: Laat onderbuikgevoelens niet het woonbeleid in Maastricht bepalen

Het strenge quotum-beleid voor het aantal studentenhuizen per straat moet verruimd worden, of liever nog: afgeschaft. De gemeente Maastricht laat zich nu teveel leiden door (vermeende) studentenoverlast.  Deze overlast (veroorzaakt door een zeer kleine groep), maar ook de onderbuikgevoelens van sommige stadsbewoners, mogen niet doorslaggevend ...
Topadvocaat wordt voorzitter raad van toezicht

Topadvocaat wordt voorzitter raad van toezicht

MAASTRICHT. Met de komst van de Amsterdamse advocaat Annelies van der Pauw (57) als nieuwe voorzitter van de raad van toezicht is opnieuw een ‘powervrouw’ in de top van de Universiteit Maastricht benoemd. 
Wat te doen met de ingetrokken subsidie voor Tragos?

Wat te doen met de ingetrokken subsidie voor Tragos?

MAASTRICHT. Wat moet er gebeuren met het geld dat studentenvereniging Tragos dit jaar bij wijze van sanctie niet heeft gekregen van het college van bestuur? De universiteitsraad buigt zich er dezer dagen over.
Missie Smits: rechtsgeleerdheid “meer smoel” geven

Missie Smits: rechtsgeleerdheid “meer smoel” geven

Onderwijsvernieuwing staat bovenaan het actielijstje van de nieuwe decaan van rechten, Jan Smits. Ingrijpen in de bachelor rechtsgeleerdheid is urgent om de onevenwichtige verhouding met de Engelstalige European Law School recht te trekken. Een gesprek over een nieuw strategisch plan en de rol van de T shaped jurist. “We zijn als ju...
OPINIE: De wet van de remmende voorsprong

OPINIE: De wet van de remmende voorsprong

Het Centrum voor Gender en Diversiteit, de Opzij-leerstoel en een hoop onderzoek. Er is een tijd geweest dat UM een rol van betekenis speelde op het vlak van diversiteit. Wat is met al die mooie initiatieven gebeurd, vraagt geneeskundedocent Yvonne Winants zich af. Verdampt of stilletjes om zeep geholpen?

Rechten wil pand Kapoenstraat erbij

MAASTRICHT. Met het vertrek van het Science Program naar Tapijn in september 2019 zal hun pand aan de Kapoenstraat 2, aan de achterkant van de rechtenfaculteit, vrij komen en mogelijk door de juristen worden ingenomen. “We zitten in een fase van serieuze interesse”, reageert Marlies van Dongen, directeur van de rechtenfaculteit.

Dialect App aangepast

MAASTRICHT. De Dialect App voor het Eèsjdens en het Mestreechs, een initiatief van Leonie Cornips, bijzonder hoogleraar Taalcultuur in Limburg, is aangepast. De app, die werd gelanceerd in september, heeft een dubbele functie: men kan er woorden en korte zinnen Eijsdens of Maastrichts dialect mee leren én mensen die het dialect al spreken kunnen ze...

Van Engelshoven: Uitdaging is goed, maar stress niet

NEDERLAND. Hoger onderwijs mag best uitdagend zijn, vindt minister Van Engelshoven, maar studenten moeten niet stijf staan van de stress. Samen met de instellingen zoekt ze naar oplossingen.
Koningin Varda

Koningin Varda

Het verhaal: In de documentaire Visages Villages trekken de 89-jarige Franse filmmaker Agnès Varda en de ruim vijftig jaar jongere kunstenaar JR samen in een bestelbusje in de vorm van een gigantisch fototoestel door Frankrijk. Onderweg portretteren ze de mensen die ze ontmoeten. Die foto’s worden opgeblazen tot gigantische posters die JR eig...

Chocolademunten en handtekeningen voor Kamerleden

Chocolademunten en handtekeningen voor Kamerleden

NEDERLAND. Op het Plein in Den Haag, naast de Tweede Kamer, zit een groepje wetenschappers op krukjes en klapstoeltjes met een laptop op schoot: ze hebben niet eens de tijd om te demonstreren, is de boodschap bij de petitie die ze aanbieden.
Pagina 5 van 7Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  Volgende   Laatste