Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2017

Academie-kus voor SP op Valentijnsdag

Academie-kus voor SP op Valentijnsdag

NEDERLAND. Van alle politici heeft Tweede Kamerlid Jasper van Dijk (SP) het meeste hart voor de wetenschap, vindt vakbond VAWO. Hij kreeg zojuist op het Binnenhof de Academie-kus 2017.   Rozen en chocolaatjes had wetenschapsvakbond VAWO meegenomen. Die heeft de prijs in het leven geroepen samen met de actiegroepen Hervorming Nederla...

Tussen feit en fictie

Tussen feit en fictie

Het verhaal: Op 22 november 1963 wordt John F. Kennedy vermoord terwijl hij in een cabriolet door de straten van Dallas rijdt. Jackie laat de dagen na die moord zien vanuit het perspectief van zijn weduwe Jackie (Natalie Portman). De op dat moment 34-jarige Jackie weet de ogen van de hele wereld op zich gericht, en beseft dat de vier dagen van nati...

Saurus International Regatta groter dan ooit

Saurus International Regatta groter dan ooit

MAASTRICHT. Roeiers uit Nederland, België en Duitsland zullen de strijd aangaan op zaterdag 18 februari tijdens de Saurus International Regatta. Deze vierde editie van de wedstrijd heeft een speciaal tintje. Vanwege de viering van 25-jarig bestaan van het verdrag van Maastricht, staat de wedstrijd in het teken van de verbroedering van studentenroei...

Lijsttrekkers over onderwijs: gratis bier voor iedereen?

NEDERLAND. Liever een basisbeurs of lager collegegeld? Vier lijsttrekkers kruisten gisteren de degens in de aula van de TU Delft voor een publiek van studenten. De drie grote rechtse partijen en de SP lieten verstek gaan.
Linkse wetenschap?

Linkse wetenschap?

Hoe divers is de Nederlandse wetenschap? Volgens een meerderheid in de Tweede Kamer misschien niet zo heel divers. Vorige week nam de Kamer een motie aan die de regering oproept om na te gaan of de staf van Nederlandse universiteiten niet te homogeen is samengesteld. Het gaat dit keer niet om het relatief lage aantal vrouwelijke hoogleraren, maar o...

“Fluitje van een cent totdat de buikspieren gaan protesteren”

“Fluitje van een cent totdat de buikspieren gaan protesteren”

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan de lessen. Deze keer: Omnia.

Student steeds vaker op de campus

NEDERLAND. Studenten brengen steeds meer tijd door op de campus van hun universiteit. Het is woekeren met de ruimte, want die campus is even groot als tien jaar geleden en er zijn veel studenten bijgekomen.

Verkiezingen 2017: wat stem jij?

NEDERLAND. Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Jouw stem bepaalt waar het naartoe gaat met het hoger onderwijs. Hoe denken de politieke partijen over de hete hangijzers?

Recordaantal Nederlandse studenten naar het buitenland

NEDERLAND. Bijna een kwart van de Nederlandse studenten gaat korte tijd naar het buitenland voor een studie of stage. Nog eens 2 procent volgde er een volledige opleiding.

Vrouwen blijven minder lang hoogleraar

NEDERLAND. Vrouwelijke hoogleraren stoppen eerder dan hun mannelijke collega’s. Daardoor duurt het langer voordat er aan de Nederlandse universiteiten evenveel mannen als vrouwen hoogleraar zijn.
Pagina 5 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste