Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor februari 2017

Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start

Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start

MAASTRICHT. Wie wil nu niet de Capucijnenstraat, de Koestraat of de Minderbroedersberg bezitten? Maar het allerliefste natuurlijk een concert van Rieu, dat kost wat, maar brengt ook geld in het laatje. Monopoly is een van de best verkochte bordspellen ter wereld. Dankzij studentenvereniging Circumflex heeft Maastricht een eigen variant.
“Ik ga niet in een kabinet zitten dat de wetenschap in de uitverkoop zet”

“Ik ga niet in een kabinet zitten dat de wetenschap in de uitverkoop zet”

NEDERLAND. Jet Bussemaker wil niet koste wat kost opnieuw minister van Onderwijs worden: “Ik zeg niet direct nee, maar ik sta ook niet te springen.” Ze kijkt tevreden terug op wat ze heeft bereikt en hoopt dat het volgende kabinet haar erfenis niet verkwanselt.
Een wankel en feilbaar geloof

Een wankel en feilbaar geloof

Het verhaal: Japan, 1637. In een tijd dat Christenen gruwelijk worden vervolgd, verdwijnt de priester Fereirra (Liam Neeson). De twee Jezuïetenpaters Rodriguez (Andrew Garfield) en Garupe (Adam Driver) besluiten om hem te zoeken en het Christendom verder te verspreiden. Tijdens die zoektocht wordt hun geloof behoorlijk op de proef gesteld. Met s...

 “Het moeilijkste is het loslaten van je eigen gêne”

“Het moeilijkste is het loslaten van je eigen gêne”

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan een van de lessen. Deze keer: Zumba.

Welke universiteit trekt de meeste studenten?

NEDERLAND/MAASTRICHT. In september verwelkomde de Rijksuniversiteit Groningen de meeste eerstejaars bachelorstudenten van alle Nederlandse universiteiten. Voor het vierde jaar op rij ging er niets boven Groningen. Maastricht staat in de middenmoot.

Brusselse hoogleraar krijgt doodstraf in Iran

IRAN. Een hoogleraar rampengeneeskunde van de Vrije Universiteit Brussel is in zijn thuisland Iran ter dood veroordeeld. Hij zou collaboreren met wetenschappers uit vijandelijke staten.

Rellen op Amerikaanse universiteit om rechtse spreker

AMERIKA. Op de Universiteit van Californië in Berkeley zijn woensdagavond rellen uitgebroken vanwege de komst van de controversiële rechtse publicist Milo Yiannopoulos. De universiteit werd tijdelijk gesloten na een gewelddadig protest.

EU-studenten mijden Verenigd Koninkrijk na ‘Brexit’

EUROPA. Minder bachelorstudenten uit de Europese Unie willen komend collegejaar in het Verenigd Koninkrijk studeren. Na een jarenlange stijging is het aantal aanvragen nu gedaald met 7 procent.
41 Uniformen kwijt

41 Uniformen kwijt

Eigenlijk had ik mij voorgenomen de nationale tuinvogeltelling van afgelopen weekend eens grondig uit de doeken te doen. Helaas lieten de vogels het afweten. Vooral bij ons in Biesland waren de mussen, mezen en ander tuingrut vertrokken. Scumbags, total losers zou de Donald zeggen. Alleen merels en houtduiven lieten zich spaarzaam zien. Uitslovers....

‘Selectie aan de poort is de duivel’

NEDERLAND. Zorgt selectie aan de poort voor meer gemotiveerde studenten? De VVD vindt van wel, maar D66, SP en GroenLinks denken van niet. De liberalen lagen woensdag zwaar onder vuur bij een debat over hoger onderwijs.
Pagina 8 van 10Eerste   Vorige   3  4  5  6  7  [8]  9  10  Volgende   Laatste