Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2017

Soep, regen en bij vreemden op bezoek

Soep, regen en bij vreemden op bezoek

Moe, maar voldaan, zo zien de studenten in de zaal van de Innbetween er zaterdagavond uit. De hele dag hebben ze klusjes opgeknapt voor ouderen en hulpbehoevenden tijdens de eerste Maastrichtse Dag zonder Compromis. Het idee komt uit Oost-Europa, waar gemeenten en vrijwilligersorganisaties dit soort dagen organiseren.
‘Digital Transformations’ wordt derde bachelor Fasos

‘Digital Transformations’ wordt derde bachelor Fasos

MAASTRICHT. Digital Transformations wordt de derde bachelor van de faculteit Arts and Social Sciences die - als alles voorspoedig verloopt - in 2019 haar deuren zal openen. Het gaat om een “werktitel”, benadrukt decaan Sophie Vanhoonacker, voor een interdisciplinaire opleiding die antwoord wil geven op allerlei ethische, politieke, cult...

Gevluchte Syrische docenten straks weer voor de klas

NEDERLAND. De Universiteit Leiden start in september met een eenjarige lerarenopleiding voor vluchtelingen. Ze mogen straks lesgeven aan de onderbouw. De Hogeschool van Amsterdam heeft een soortgelijk plan.
Portret van de Instagram-generatie

Portret van de Instagram-generatie

Het verhaal: De 17-jarige Kevin (Sebastian Van Dun) is onlangs uit de jeugdgevangenis vrijgelaten. Thuis kan hij niet terecht en daarom trekt hij in bij een tante en oom. Hij wordt opgenomen in de vriendenkring van zijn neef Sammy (Loïc Batog), en zo ontmoet hij ook diens beste vriend John (Mistral Guidotti), een zwijgzame jongen die thuis emotione...

Stemkast

Stemkast

Als de UM 3.700 medewerkers heeft, dan waren er daarvan minstens 2.400 kiesgerechtigd. We hebben immers nogal wat buitenlandse collega's.  Als het opkomstpercentage van Maastricht, zijnde 77 procent, op de UM-werknemers wordt toegepast,  zouden 1.848 hiervan daadwerkelijk zijn gaan stemmen. Vermoedelijk meer, want veel hoogopgel...

Passen met hun eigen tempo

Passen met hun eigen tempo

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan een van de lessen. Vandaag: moderne dans.

Felle kritiek op advies nieuwe prestatiebekostiging: “Verbijsterend”

NEDERLAND. Het advies is nog maar net openbaar of er klinkt felle kritiek op de plannen voor nieuwe prestatiebekostiging in het hoger onderwijs, die betaald moeten worden met de honderden miljoenen van de basisbeurs.

Langverwacht advies: gebruik miljoenen van basisbeurs voor prestatiebekostiging

NEDERLAND. Blijf universiteiten en hogescholen afrekenen op hun prestaties, zegt een speciale commissie, en laat daar honderden miljoenen euro’s van afhangen. “Maar doe het intelligenter dan de afgelopen jaren.”

Trump bezuinigt flink op onderwijs in eerste begroting

AMERIKA. De Amerikaanse president Donald Trump gaat minder geld uitgeven aan onderwijs. Dat blijkt uit de begroting voor 2018 die het Witte Huis onlangs presenteerde. Vooral op studiebeurzen wordt flink gekort. 
Advances in Trump research

Advances in Trump research

Over Trump valt veel te zeggen. Met één variant van de trumpkunde rekent Harald Merckelbach in de NRC van zaterdag onomwonden af. Honderden psychiaters en psychologen hebben Trump van allerlei diagnoses voorzien. Zou de Donald aan alles lijden waarvan hij wordt verdacht, dan zou de ‘psycholance’ zich dagelijks naar het Witte Huis spoede...

Pagina 5 van 10Eerste   Vorige   1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste