Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2017

Onderwijsinspectie: “Er gaat veel talent verloren”

NEDERLAND. De ongelijkheid in het onderwijs is nog niet verdwenen, waarschuwt de Inspectie van het Onderwijs vandaag. Er gaat ook veel talent verloren van “de niets-aan-de-handkinderen, de gaat-toch-best-goedleerlingen, de schijnbaar doodgewone studenten”.

Saurus scoort eerste en derde plek bij Varsity

MAASTRICHT. Gerard van de Velden pakte afgelopen zondag de eerste plek bij de gevorderden skiff (eenmansboot) tijdens de jaarlijkse Varsity, een van de grootste studentenroeiwedstrijden in Nederland op het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarmee was hij de best presterende Saurus-roeier. Saskia Verhoef, eigenlijk een lichtgewicht, deed in het zware damesveld...

Studenten: filmen van colleges UM-breed invoeren

Studenten: filmen van colleges UM-breed invoeren

MAASTRICHT. Het wordt de hoogste tijd dat alle verplichte bachelorcolleges gewoon worden gefilmd. Dat zeggen studenten in de universiteitsraad.

Kabinet vindt kinderbijslag voor minderjarige studenten niet nodig

NEDERLAND. Minderjarige studenten lopen voor vijftien miljoen euro kinderbijslag mis. Dat is niet erg, vindt demissionair minister Bussemaker. Ze kunnen immers lenen bij de overheid.
Bevend naar de bootcamp

Bevend naar de bootcamp

Een jaar geleden opende het nieuwe universitaire sportcentrum van UM Sport zijn deuren. Observant trekt wekelijks de sportschoenen aan en neemt tot aan de zomer deel aan een van de lessen. Vandaag: bootcamp outdoor.
Veni, Vidi, Foetsie

Veni, Vidi, Foetsie

Het wordt steeds moeilijker om een onderzoekbeurs van NWO te bemachtigen. Het Rathenau Instituut meldde vorige week dat dit jaar slechts 14 procent van de ingediende Veni-aanvragen worden gehonoreerd. Ik ben lid van de Vidi-commissie economie en bedrijfskunde en daar is de kans van slagen zelfs nog lager: dit jaar wordt minder dan een op de acht in...

Massale demonstratie tegen sluiting ‘Soros-universiteit’

HONGARIJE. Naar schatting zeventigduizend mensen hebben gisteren in Boedapest gedemonstreerd tegen de sluiting van de Central European University. Zij hopen dat de Hongaarse president een veto uitspreekt.
Disney en homoseksualiteit

Disney en homoseksualiteit

Het verhaal: Dit is de live-action variant van Disney’s klassieke animatiefilm waarin Belle (Emma Watson) zichzelf als gijzelaar uitlevert om haar vader te bevrijden uit de greep van een monsterlijk beest. Dat beest blijkt een betoverde prins te zijn en alleen als iemand werkelijk van hem kan houden, kan de vloek verbroken worden. Een wond...

Senaat zet grote vraagtekens bij nieuw promotierecht

NEDERLAND. Waarom zouden andere wetenschappers dan hoogleraren het recht moeten krijgen om de doctorstitel te verlenen, willen de senatoren van de Eerste Kamer van minister Bussemaker weten. Ze kreeg afgelopen week een spervuur van vragen.
Opstaan voor de wetenschap

Opstaan voor de wetenschap

MAASTRICHT. Zonder wetenschap geen bewijs, geen waarheid en geen democratie. Dat is de gedachte achter March for Science, een wereldwijd omarmd initiatief. Op zaterdag 22 april wordt er in zo’n 430 steden een tocht gelopen, ook in Maastricht. “We willen die dag de wetenschap vieren. Onderzoekers mogen uit hun ivoren toren komen en laten...

Pagina 2 van 5Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  Volgende   Laatste