Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2017

NOOIT

NOOIT

Nooit is een veelzijdig woord. Als je jong bent, ken je het vooral in de context van ‘nog nooit’: nog nooit gespijbeld, nog nooit gezoend, nog nooit gevlogen, nog nooit seks gehad .... Dan draagt ‘nooit’ een belofte in zich. Het ‘nog’ zorgt ervoor dat er kans is dat het gewenste of gevreesde alsnog gaat gebeur...

Film als empathiemachine

Film als empathiemachine

Het verhaal: De transseksuele zangeres Marina (Daniela Vega) en de twintig jaar oudere Orlando (Francisco Reyes) hebben al geruime tijd een relatie. Als Orlando plots komt te overlijden, staat Marina’s leven op zijn kop. De artsen zijn argwanend over haar rol bij Orlando’s dood, en de politie begint een onderzoek. Orlando’s famili...

Bussemaker wil geen Zuid-Koreaanse toestanden in het onderwijs

Bussemaker wil geen Zuid-Koreaanse toestanden in het onderwijs

NEDERLAND. Gelukkig worden is belangrijker dan goed presteren in het onderwijs, zegt minister Bussemaker bij de opening van het academisch jaar aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Zwemmen, eten en slapen

Zwemmen, eten en slapen

Hebzucht. Ik ben gek van trainingsbadpakken, koop ze graag in allerlei felle kleurtjes en printjes. Doordat ik veel in het chloorwater lig, slijten ze vrij snel. Gelukkig zijn er dan weer nieuwe collecties: een goed excuus om te kijken voor een ander. Ik koop ze meestal een maatje te klein, liefst hoog opgesneden, zodat het badpak een beetje in mij...

Scheefgroei aan universiteiten: te weinig geld voor zoveel studenten

NEDERLAND. De universiteiten leveren steeds meer bachelors en masters af, maar ze krijgen nauwelijks extra geld. Er is sprake van scheefgroei, meldt het Rathenau Instituut vandaag.

Roeivereniging van Vindicat geschorst om ‘sletbokaal’

NEDERLAND. Het Groningse studentencorps Vindicat heeft zijn roeivereniging Aegir voor de rest van het collegejaar geschorst. Leden van de vereniging bleken een ‘Slet van de Zomer’-bokaal uit te reiken.

Protest tegen werkdruk bij universiteiten

NEDERLAND. Er moet iets gebeuren aan de hoge werkdruk bij universiteiten, waarschuwen vakbonden VAWO en FNV bij de opening van het academische jaar. “Overwerk is eerder regel dan uitzondering.”

Studenten spekken spaarrekening met geld van DUO

NEDERLAND. Onder studenten is lenen zo vanzelfsprekend geworden dat ze er nauwelijks meer over nadenken. En steeds vaker zetten ze het geld op hun spaarrekening, waarschuwt het Nibud.

Hogeschool Rotterdam: 3 procent voelt zich geen man of vrouw

NEDERLAND. Zo’n 3 procent van de studenten voelt zich geen man of vrouw, blijkt uit een groot onderzoek van het blad Profielen onder studenten van de Hogeschool Rotterdam. Ruim 6.300 van hen beantwoordden allerlei vragen over gender en geaardheid.
Over het weer heb je niets te zeggen, wel over de weersgesteldheid in je gemoed

Over het weer heb je niets te zeggen, wel over de weersgesteldheid in je gemoed

We zitten nog maar nauwelijks in café de Tribunal of RTV Maastricht belt. Nee, hij zit nu in een interview, maar over een klein uurtje is hij beschikbaar. De lokale tv-zender zal in aanloop naar 8 en 9 september veel aandacht besteden aan PAS 2017: Pleasure, Art and Science. Een UM-festival dat dit jaar voor de vierde keer - door Studium Generale -...
Pagina 10 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  Volgende   Laatste