Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2018

Professionele kerfstok

Professionele kerfstok

Er stond een straffe noordoostenwind. De jaren, bijna een eeuw, hadden zijn scherpte en welbespraaktheid volstrekt ongemoeid gelaten. Vallende sneeuw omlijstte langzaam het neoklassieke kasteeltje waarin we zaten. Het vormde een passend decor. “Ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik bij zijn afscheidsrede aanwezig kon zijn”, begon ...

Iets wijzigen via MijnDUO? Doe het snel

NEDERLAND. Wie nog snel even zaken wil regelen voor zijn studiefinanciering of studieschuld kan dat maar beter vóór donderdag 18.00 uur doen. Daarna gaat MijnDUO een maand lang op zwart. Maar geen paniek, je stufi wordt wel gewoon uitbetaald.
UPDATE: Rector Letschert co-informateur Maastrichtse coalitie

UPDATE: Rector Letschert co-informateur Maastrichtse coalitie

MAASTRICHT. Het Maastrichtse CDA, in absolute cijfers winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen, heeft aan UM-rector Rianne Letschert gevraagd om een eerste ‘informatieronde’ te houden ter voorbereiding op een nieuwe coalitie die de stad de komende vier jaar moet gaan besturen. Ze gaat dit samen met oud-gemeentesecretaris Wil Rutten...

Minerva zamelt 11.500 euro in voor vluchtelingstudenten

NEDERLAND. Door onder meer de prijs van een biertje met twintig cent te verhogen heeft de Leidse Studenten Vereniging Minerva vorig collegejaar ruim elfduizend euro ingezameld. De opbrengst gaat naar de stichting Vluchtelingstudenten UAF.
Sinds 1985 niet één Springsteen-concert in Nederland gemist

Sinds 1985 niet één Springsteen-concert in Nederland gemist

Philip Kalisvaart (57) is procescoördinator fysiek collectiebeheer in de universiteitsbibliotheek en is naar eigen zeggen “extreem fan” van Bruce Springsteen. In 2016 liet hij de woorden ‘Thunder road’ op zijn rechter- en ‘Two hearts’ op zijn linker bovenarm tatoeëren, twee van Springsteens nummers. “Ied...

Quota voor buitenlandse studenten: in Oostenrijk en Wallonië kan het wél

NEDERLAND. Nederlandse universiteitsbestuurders die meer grip willen op het aantal buitenlandse studenten, kunnen een voorbeeld nemen aan Franstalig België en Oostenrijk. Daar hanteren ze wél quota, met goedkeuring van de EU. Hoe zit dat precies?
“Het is belangrijk de dingen op tijd en stond wat luchtig te houden"

“Het is belangrijk de dingen op tijd en stond wat luchtig te houden"

Bram van Hofstraeten (1978, Herentals België)/ universitair hoofddocent aan de rechtenfaculteit, sinds 2016/ “vrij van gezel/ woont afwisselend in Antwerpen, Maastricht en “zodra het kan in mijn huisje in de Lot in Zuid-Frankrijk”

Jonge Akademie waarschuwt tegen uitwaaierend onderwijs

NEDERLAND. Van milieuwetenschappen tot taal- en cultuurstudies… veel opleidingen zijn een mengsel van allerlei disciplines. Pas op dat zulk ‘interdisciplinair’ onderwijs niet oppervlakkig wordt, waarschuwt De Jonge Akademie.
Onmundige politiek

Onmundige politiek

Zaterdags luister ik gewoonlijk naar het programma De Taalstaat van Frits Spits. Vooral voor de toekenning van een bewijs van erkenning aan vergeetwoorden: woorden die uit de taal dreigen te verdwijnen. Uit de snel groeiende lijst daarvan noem ik er drie met de beginletter A: aamborstig, abusievelijk en appetijtelijk. Ooit zal ik een stukje schrijv...

Seksuele intimidatie HvA-docent bleef jarenlang onbestraft

NEDERLAND. De Hogeschool van Amsterdam heeft jarenlang klachten genegeerd over een docent die seksueel getinte uitlatingen deed tegen zijn studenten. “Als ik je een harde schouderklop geef, valt je tampon er dan uit?”
Pagina 2 van 10Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  Volgende   Laatste