Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor april 2018

Actieplan moet angst en depressie onder studenten tegengaan

NEDERLAND. Bijna 15 procent van de studenten lijdt aan zeer serieuze angst- en depressieklachten, zegt een onderzoeker van Hogeschool Windesheim. Een actieplan moet daar verandering in brengen.
Akkoord over basisbeursmiljoenen: eerste horde genomen

Akkoord over basisbeursmiljoenen: eerste horde genomen

NEDERLAND. De minister van Onderwijs gaat van een afstandje toekijken hoe universiteiten en hogescholen de basisbeursmiljoenen inzetten. Medezeggenschap en onderwijsbestuurders mogen het samen uitvechten, staat in de nieuwe sectorakkoorden.
LSVb en ISO kiezen nieuw bestuur

LSVb en ISO kiezen nieuw bestuur

NEDERLAND. De landelijke studentenorganisaties ISO en LSVb hebben het afgelopen weekend beide een nieuw bestuur gekozen. In juni vindt de officiële bestuurswissel plaats.

Tweede Kamer: ‘Leg nog eens uit, dat halve collegegeld’

NEDERLAND. Het kabinet moet in razend tempo enkele stekelige vragen van de Tweede Kamer beantwoorden over de halvering van het collegegeld voor eerstejaars. Alle pijnpunten komen aan bod.

Minder Europese topbeurzen naar Nederland

NEDERLAND. Zestien wetenschappers van Nederlandse onderzoeksinstellingen krijgen een Europese ‘advanced grant’ toegekend, die kan oplopen tot 2,5 miljoen euro. Daarmee staat Nederland op de zesde plaats. De Britten zijn opnieuw koploper.

Tweede Kamer wil onderwijsbestuurders terug in cao

NEDERLAND. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat onderwijsbestuurders weer onder de normale cao gaan vallen. Maar net als haar voorganger Bussemaker zegt minister Van Engelshoven dat het kabinet daar niet over gaat.
Tropische deuntjes, een doolhof en duistere verhalen

Tropische deuntjes, een doolhof en duistere verhalen

MAASTRICHT. Marres verandert voor één avond in een jungle, het Bonnefanten in een doolhof en boekhandel Dominicanen in een hippe club. Tijdens de Museumnacht Maastricht op 13 april openen dertien kunstinstellingen niet alleen hun deuren, ook verzorgen ze allerlei optredens en activiteiten. Zo worden het Natuurhistorisch Museum en Centre Céramique o...

TU Eindhoven waarschuwt studenten die kwetsende grappen deelden

NEDERLAND. De TU Eindhoven heeft een groep bachelorstudenten de wacht aangezegd die in een besloten WhatsApp-groep beledigende teksten en cartoons uitwisselden. Het bestuur tolereert niet dat andere leden van de TU/e gemeenschap zich geïntimideerd voelen.

Minister houdt wet over Engelstalig onderwijs tegen het licht

Minister Van Engelshoven gaat kijken of het wetsartikel over Engels in het hoger onderwijs moet worden aangepast. Het artikel stamt uit 1991, “toen zag de wereld er heel anders uit”, aldus de minister.  

‘Grappen over afkomst zijn niet zo onschuldig’

NEDERLAND/GRONINGEN. Buitenlandse studenten krijgen te maken met flauwe grappen en racistische opmerkingen van Nederlanders, meldt de Groningse universiteitskrant UK. Aan andere universiteiten gebeurt het ook, zeggen drie deskundigen.
Pagina 7 van 8Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  Volgende   Laatste