Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor september 2018

Kabinet houdt vast aan bezuiniging op onderwijs

NEDERLAND. Het kabinet is niet van plan om de veelbesproken ‘doelmatigheidskorting’ te schrappen, schrijft minister Van Engelshoven aan de Tweede Kamer.

Studiesteden: Amsterdam nummer 4 van Europa, Maastricht op 28

NEDERLAND/MAASTRICHT. Ondanks alle verhalen over woningnood is Amsterdam nog steeds een aantrekkelijke stad voor buitenlandse studenten: de nummer 4 van Europa. Bovenaan in de Best Student City Ranking staat Berlijn. Maastricht staat op 28.
“Met een buddy was ik niet opgelicht”

“Met een buddy was ik niet opgelicht”

MAASTRICHT. Waar kunnen studenten het beste een bankrekening openen? Bij de ING-bank, “want daar is een studentenrekening gratis”, zegt Grace Marshall van studentenplatform MyMaastricht. Dat deze bank afgelopen week met een groot witwasschandaal in het nieuws was, lijkt haar niet te deren. Ze sprak als derde afgelopen week tijdens ...

‘Bilnaad-adje’ afgeschaft: de tijden veranderen

NEDERLAND. Het Leidse studentencorps Minerva wil zijn “verstikkende verenigingscultuur” doorbreken. De tijden veranderen, reageert de Landelijke Kamer van Verenigingen, dus de studentencultuur ook.
PAS-workshop: Ik schrijf, dus ik blijf

PAS-workshop: Ik schrijf, dus ik blijf

MAASTRICHT, VRIJDAGAVOND. In een klein uurtje een recensie schrijven over een PAS-evenement. Dat was de opdracht. Maar niet iedereen had vrijdagavond om 20.30 uur al iets van PAS bezocht, en dus schreven deze moedige schrijvers over PAS en andere zaken. Lees hier het resultaat.
University College: ‘Dure crèche voor rijkeluiskinderen’ blijkt succes

University College: ‘Dure crèche voor rijkeluiskinderen’ blijkt succes

NEDERLAND/MAASTRICHT. Met de komst van het University College Utrecht deed twintig jaar geleden een nieuw type onderwijs zijn intrede in Nederland. “De Colleges waren voorlopers”, zegt historicus James Kennedy, de huidige dean van het jubilerende College.
Minister: laat je niet afpoeieren door bestuurders

Minister: laat je niet afpoeieren door bestuurders

NEDERLAND. Toekomstige medezeggenschappers werden afgelopen weekend op de Veluwe klaargestoomd voor hun nieuwe functie. De minister stak hun bij de openingsavond een hart onder de riem
Achteroverleunwereld

Achteroverleunwereld

Wie treffen we aan in de achteroverleunwereld? Goed gezien, de bankzitter! Daarmee bedoel ik niet de sombere en sneue types die naast en achter de trainer en zijn staf in de dug-out van een voetbalstadion zitten.  Je zal maar derde keeper van De Graafschap zijn en nooit die bank afkomen. Ik heb het over die andere bankzitter. Hij zit/hangt thu...

"Mijn ouders gingen scheiden. Ik was veertien en werd in één klap volwassen"

"Mijn ouders gingen scheiden. Ik was veertien en werd in één klap volwassen"

Rob van Duijn (52, geboren in Ede)/ hoofd Studium Generale/ samenwonend met Tim/ woont in Maastricht

Tussenjaar populairder dan ooit

NEDERLAND. Het ‘tussenjaar’ is weer helemaal terug. De invoering van het leenstelsel zorgde voor een tijdelijke dip, maar het aantal jongeren dat na school eerst een jaartje gaat werken of reizen, was nooit eerder zo hoog.
Pagina 7 van 9Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  Volgende   Laatste