Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor november 2019

Studentenleden U-raad opgescheept met extra werk

De studentleden van de Universiteitsraad moeten vaak een extra studieopdracht maken, omdat ze door een raads- of commissievergadering onderwijs missen. Kan hier geen oplossing voor komen, vroegen ze rector Rianne Letschert tijdens de U-raad van vorige week woensdag. Zij beloofde het probleem onder de loep te nemen. Bij veel studies aan de Univer...

Oud-student UCM Marie Zwetsloot: “Ik moet de Nederlandse cultuur weer leren kennen, hoe mensen met elkaar omgaan”

Oud-student UCM Marie Zwetsloot: “Ik moet de Nederlandse cultuur weer leren kennen, hoe mensen met elkaar omgaan”

Ze is net weer terug in Nederland, na zeven jaar Amerika. Daar volgde Marie Zwetsloot (30) – met behulp van een Fulbright én een Huygens-beurs – een research master bodemwetenschappen en behaalde ze haar doctorstitel met een onderzoek naar de invloed van plantenwortels op ondergrondse koolstof in de context van klimaatverandering. Dat w...

NWO sleutelt aan innovatieprogramma’s

NEDERLAND. NWO neemt haar innovatieprogramma’s op de schop. De jaarlijkse verdeling van 118 miljoen euro voor samenwerking tussen onderzoekers en bedrijfsleven wordt inzichtelijker, belooft de onderzoeksfinancier.
Opinie: Langs elkaar heen praten en verkeerde keuzes maken

Opinie: Langs elkaar heen praten en verkeerde keuzes maken

​De vakliteratuur laat er geen twijfel over bestaan: de inrichting van onderwijsruimten heeft grote impact op de leerprestaties van studenten. Toch gaat het vaak mis. Kijk onder meer naar wat er op de Tapijn gebeurt, zegt onderwijskundige Barend Last.  
Een prik krijgen hoeft helemaal niet eng te zijn

Een prik krijgen hoeft helemaal niet eng te zijn

“Even de tandjes op elkaar, het is zó voorbij.” Je hoort het de dokter die een kind een prik moet geven bijna zeggen. Maar is het niet mogelijk om zo’n medische ingreep een stuk prettiger te laten verlopen? Kinderarts Piet Leroy doet al jaren onderzoek hiernaar in het MUMC+. Op 3 december geeft hij de Catharina Pijls-lezing.
Albert Scherpbier wint Grote Onderwijsprijs FHML

Albert Scherpbier wint Grote Onderwijsprijs FHML

MAASTRICHT. Albert Scherpbier – decaan van de Faculty of Health, Medicine & Life sciences – won afgelopen week de Grote Onderwijsprijs van die faculteit. Die wordt onregelmatig uitgereikt; alleen als er iemand door medewerkers van de faculteit wordt genomineerd. Scherpbier kreeg een bronzen beeld en een certificaat voor zijn jarenla...

‘Nederland verliest terrein in kunstmatige intelligentie’

NEDERLANDE. Nederland dreigt zijn goede positie op het gebied van artificiële intelligentie (AI) kwijt te raken. Daardoor gaat kennis verloren en neemt de afhankelijkheid van grootmachten als China en Silicon Valley toe, waarschuwen wetenschappers.

Loten in wetenschap: NWO zet deur weer open

NEDERLAND. Ook onderzoeksfinancier NWO wil weer praten over loting bij het verdelen van onderzoeksgeld. De discussie is opgelaaid na een publicatie in tijdschrift Nature.

Student uit spits maakt ov-kaart niet goedkoper

NEDERLAND. Het openbaar vervoer wordt niet goedkoper als studenten de spits gaan mijden, schrijft minister Van Engelshoven. De besparing op de ov-studentenkaart raakt steeds verder uit beeld.
“Ons huwelijk is geen garantie dat ik in Nederland mag blijven als mijn contract ophoudt”

“Ons huwelijk is geen garantie dat ik in Nederland mag blijven als mijn contract ophoudt”

Naam: Andrea Wojcik (1990, Colorado Springs, VS) * In het dagelijks leven: PhD aan de faculteit cultuur- en maatschappijwetenschappen * Woonplaats: Maastricht * Burgerlijke staat: getrouwd met Ido
Pagina 2 van 8Eerste   Vorige   1  [2]  3  4  5  6  7  8  Volgende   Laatste