Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Artikelen voor maart 2020

Carré-gebouwen Tapijn geopend

Carré-gebouwen Tapijn geopend

MAASTRICHT. Op de binnenplaats rijdt nog een enorme graafmachine, en hier en daar lopen er nog wat bouwlui door het gebouw, maar afgelopen maandag betrokken de eerste UM’ers de carre-gebouwen aan de Prins Bisschopssingel. Onder andere de UB en SBE namen hun intrek. 
“Ik heb maar vier uur geslapen, dat kan de kwaliteit van mijn antwoorden beïnvloeden”

“Ik heb maar vier uur geslapen, dat kan de kwaliteit van mijn antwoorden beïnvloeden”

We lopen door De Uithof in Utrecht. De striemende wind die langs de troosteloze jaren ’60 gebouwen blaast doet ons dieper in de jas wegzakken. Een van de betonnen kolossen is verpakt in groen steigerdoek. Niet omdat het verbouwd wordt, maar om te voorkomen dat je ter plekke dood neervalt door vallende stenen. Al met al een weinig verheffende ...
Aanstoot geven en nemen

Aanstoot geven en nemen

Op de Knardijk in Flevoland staat langs de A6 een kunstwerk dat op een grote tong lijkt. In de krant lees ik dat lokale SGP’ers een knoop in hun maag van het beeld krijgen, omdat het de Tong van Lucifer heet. Dat vinden ze godslasterlijk: voor hen steekt de gevallen engel zijn tong uit naar de hemel. Maar volgens de zoon van de (inmiddels ove...

Geen corona-besmettingen UM, wel 17 afmeldingen voor onderwijs

Geen corona-besmettingen UM, wel 17 afmeldingen voor onderwijs

MAASTRICHT. Tot nu toe hebben zeventien studenten van de Universiteit Maastricht zich via een speciaal meldpunt afgemeld voor het onderwijs. Zij blijven voorlopig thuis omdat ze snotteren en hoesten of koorts hebben en onlangs zijn teruggekeerd uit een risicogebied waar het coronavirus rondwaart, zoals Noord-Italië. De UM adviseert in dez...

Ook Chinese wetenschap gaat publicatiedruk te lijf

CHINA. De Chinese universiteiten mogen zich niet langer blindstaren op aantallen wetenschappelijke artikelen in gerenommeerde tijdschriften, vindt de regering van China. Het roer moet om.
Op hetzelfde moment raad en onderwijs: dat levert strafpunten op

Op hetzelfde moment raad en onderwijs: dat levert strafpunten op

MAASTRICHT. Onderwijsgroep en raadsvergadering op hetzelfde tijdstip? Welke je als student ook laat lopen, je wordt ervoor gestraft. Daar moet een einde aan komen, vindt de studentengeleding van de universiteitsraad.
“Ik koop telkens opnieuw dezelfde schoenen”

“Ik koop telkens opnieuw dezelfde schoenen”

Harriot Grinnell-Moore (22, Brits), tweedejaars UCM-student, beschrijft haar stijl als “vrij klassiek, niet te uitgesproken”.

TU Delft: blijf thuis als je hoest

DELFT. Vanwege het coronavirus vraagt de TU Delft studenten en medewerkers om thuis te blijven zodra ze zich niet lekker voelen, ook als ze helemaal niet in Italië of China zijn geweest.

‘Herzie plagiaatoordeel over Van den Boom’

NEDERLAND. Ruim zeventig wetenschappers hebben het bestuur van de Universiteit van Amsterdam gevraagd om het oordeel over voormalig UvA-rector Dymph van den Boom te herzien. Volgens hen dreigt er “academische klassenjustitie”.
Pagina 11 van 11Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  7  8  9  10  [11]  Volgende   Laatste