Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Chirurg Stefania Tuinder winnares VIVA400

Chirurg Stefania Tuinder winnares VIVA400

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. De Maastrichtse plastisch chirurg Stefania Tuinder (39) heeft dinsdagavond een van de vier VIVA400-awards gewonnen. In de categorie Knappe Koppen nam ze het op tegen ruim tachtig vrouwen uit de wetenschap en het bedrijfsleven, zoals terrorisme-expert en geschiedkundige Beatrice de Graaf die de Nationale Wetenschapsagenda voorzit en hoogleraar victimologie Rianne Letschert die voorzitter is van De Jonge Akademie. Onder haar concurrenten zaten ook drie Maastrichtse collega’s: econoom Lisa Brüggen, neurowetenschapper Nienke van Atteveld en jurist Catalina Goanta. Bijzonder is dat vorig jaar ook al een Maastrichtse met de eer streek: UM-postdoc Anne Leferink. 
De VIVA400 is een lijst met 400 ‘succesvolle’ vrouwen die jaarlijks wordt samengesteld door het tijdschrift Viva. Er zijn vier categorieën: Knappe Koppen, creatieven, krachtpatsers en wereldverbeteraars. Het publiek mocht gedurende enkele weken stemmen op zijn favoriet – er is dit jaar 36 duizend keer gestemd. Een vakjury bepaalde uiteindelijk de vier winnaars. Over Stefania Tuinder zegt de jury: “Wat jij in je werk bereikt, is een belangrijke vondst voor vrouwen wereldwijd. Dat juichen we van harte toe.”
Tuinder houdt zich bezig met innovatieve borstreconstructies met lichaamseigen weefsel. Zij wil dat vrouwen na een reconstructie weer gevoel krijgen in hun borst. Vorige week vertelde Tuinder in een interview in Observant over haar inspiratiebron, plastisch chirurg prof. Grazia Salimbeni.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)