Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik ben niet het type dat een keukentafel vol kinderen wil, één klein wondertje lijkt me heel speciaal”

“Ik ben niet het type dat een keukentafel vol kinderen wil, één klein wondertje lijkt me heel speciaal” “Ik ben niet het type dat een keukentafel vol kinderen wil, één klein wondertje lijkt me heel speciaal”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Kim Jansen (Ulestraten, 1976)/ directiesecretaresse Studenten Service Centrum / woont samen met Cyriel/ woont in Maastricht

Wat een grappig meisje op de foto. Hij is gemaakt op mijn derde verjaardag, je ziet drie kaarsjes branden. Maar ik zie het ook aan mijn mond, die is scheef. Ik heb tussen mijn tweede en derde jaar een aangezichtsverlamming gehad waardoor mijn gezicht een korte periode aan een kant verlamd was. Ik weet er zelf niets meer van, maar als ik moe ben kun je het zien aan mijn oog. Dat hangt dan een beetje. Mijn ouders waren uiteraard ongerust, maar gingen er tegelijkertijd vanuit dat het wel goed zou komen. Ze kregen gelukkig gelijk.
Eindelijk een man als baas. [Lacht] Dat maakt me niet zoveel uit, ik heb al voor tig bazen gewerkt, bij de UM, maar daarvoor ook bij Vodafone. Elke leidinggevende is anders. Sinds juni is het Pascal (Breuls, red.). Wat typisch is voor hem? Zijn humor, zijn opgewektheid. Hij is heel benaderbaar, ik kan altijd bij hem binnenlopen. Pascal plaagt graag, net als mijn naaste collega Dennis. Die zet mijn beeldscherm soms op zijn kop of verstopt mijn muis als ik ben vergeten mijn kamer af te sluiten.
Zet mij maar op een toeristisch eiland. Ik heb toerisme gestudeerd, maar houd zelf niet zo van de drukke toeristische oorden. Cyriel en ik boeken liever een agriturismo in een klein Italiaans dorp dan een druk hotel in Florence of Turijn, om maar eens iets te noemen. En wat betreft mijn beroep: ik ben in de wieg gelegd voor secretaresse. Ik was als kind al met een bureautje, paperassen en pennen in de weer. Ik houd van regelen, wil voor mensen zorgen. Mijn moeder was ook secretaresse, bij de Provincie. Het zit dus een beetje in de genen.
Veertigurige werkweek? Ik heb het meestal druk, maar dat heb ik liever dan dat ik werk moet zoeken. Veertig uur haal ik makkelijk, soms ga ik er een paar uur overheen.
Ik ruim één keer per maand mijn bureau op. Als ik kook – mijn grote passie - is de keuken volgens mijn vriend een groot slagveld, maar mijn kantoor ziet er altijd netjes uit. Ik ben heel gestructureerd. Ik heb vorige week Pascals bureau opgeruimd; stapeltjes gemaakt, zakdoekje met inkt weggegooid. Ik wist dat hij de volgende ochtend een afspraak op zijn kamer had, hij heeft het zo druk, komt er zelf vaak niet aan toe. Maar ik ga daar geen gewoonte van maken hoor. [Lacht]
Favoriete serie? Ik kijk weinig tv, heb vaak andere afspraken, ga sporten of naar de film. Soms vind ik het fijn om de tv uit te hebben en lekker een tijdschrift te lezen. Ik lees de Linda en soms heb ik tijd voor de Libelle die ik van mijn moeder krijg. Aan boeken kom ik nagenoeg alleen toe tijdens een vakantie. Wat programma’s betreft: Penoza, Chantal blijft Slapen, Flikken Maastricht, De Zwarte Tulp, RTL Late Night, de TV Show. Allemaal de moeite waard.
2015 is een goed jaar. Had je me dit bijvoorbeeld in juli gevraagd dan had ik volmondig ja gezegd. Maar de laatste weken maak ik me wat zorgen om mijn ouders die allebei opeens aan het sukkelen zijn en op korte termijn onder het mes moeten. Ik schrok daar wel even van, ze zijn pas 67. Maar we gaan er vanuit dat het allemaal goed komt.
Als ik een jongen was geweest dan heette ik … [Ze pakt de telefoon en appt haar moeder, het antwoord volgt snel] Dennis of Jeroen. Mijn ouders hebben nog even getwijfeld over ‘Geneviève’, dat vond mijn vader een erg leuke naam. Gelukkig is ‘m dat niet geworden, ik houd niet zo van lange voornamen.
U2 of Rieu? André Rieu. Vanwege de emotie die hij in zijn optredens legt. Ik vind hem een heel warme persoonlijkheid die weet welke muziek mensen raakt. Ik zou graag een keer een concert van hem bijwonen. Tot nu was ik op reis of vierde mijn verjaardag tijdens de concerten op het Vrijthof. Grote liefde? Uitgebreid (uit) eten! Je kunt me geen groter plezier doen dan een tafeltje te reserveren bij Château Neercanne of Sint Gerlach, Kruisheren, Au Coin des Bons Enfants, Pirandello in Landgraaf of La Butte aux Bois in Lanaken. Ik ben een keer gaan lunchen bij Beluga. Het feit dat je je tas op een über chique poefje mag zetten, dat ieder bord eruitziet als een schilderijtje en dat je heel bijzondere gerechten geserveerd krijgt: fantastisch!
Kinderverjaardagen zijn voor mij hell. Nee hoor, al maak ik ze weinig mee. Ik zou misschien wel kinderen willen. Je bent je op mijn leeftijd – 39 – heel bewust van de consequenties, in positieve en negatieve zin. Ik ben niet het type dat een keukentafel vol wil, één klein wondertje lijkt me heel speciaal. Maar Cyriel en ik kunnen ook zonder kinderen heel gelukkig zijn. Je gelukt hangt van veel meer zaken af.
Ik brei een trui voor … Ik ben niet zo van het breien. Ik heb wel een tijdje op de modevakschool gezeten en toen mijn eigen carnavalspekske gemaakt. Vervolgens ben ik aan een cocktailjurk begonnen, maar die zit nog in de spelden. Ik heb dat vaker met hobby’s en sport: ik vind iets leuk, duik erin, maar als de uitdaging er af is, ga ik door naar het volgende.
Als er iets is, bel ik mijn vader. Als er echt iets aan de hand is, bel ik naar huis. Ik vertel mijn verhaal aan degene die opneemt: mijn vader of moeder. Mijn vader is rationeler, mijn moeder emotioneler. Ik lijk meer op haar. Vrienden bel ik niet zo snel als er iets is. Ik wil een ander niet lastig vallen. Ja, misschien ben ik soms ietwat te bescheiden.

Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)