Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Fakkeltocht voor Serious Request

Fakkeltocht voor Serious Request

MAASTRICHT. Negen kilometer lopen voor het goede doel. Op dinsdag 8 december start om 18.30 uur vanaf de Minderbroedersberg een fakkeltocht voor medewerkers en studenten. De tocht gaat via de Sint Pietersberg naar de Cannerberg en Louwberg. Op de binnenplaats van Chateau Neercanne wordt gepauzeerd met chocolademelk en glühwein.
De inschrijfgelden van de avondwandeling gaan naar Serious Request. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december op het Pancratiusplein in Heerlen - er wordt geld ingezameld voor kinderen en jongeren in oorlogs- en conflictgebieden die nauwelijks kans hebben op scholing en ontwikkeling.

Aan de Universiteit Maastricht is een achtkoppige werkgroep in het leven geroepen – Ellen Breevoort, coördinator bedrijfsvoering bij huisartsgeneeskunde, is initiatiefneemster – die allerlei Serious Request-acties vanuit de UM bundelt. “Dit heeft praktische voordelen, maar tevens kunnen we op die manier laten zien dat studenten en medewerkers niet alleen maar praten en nadenken over Building the Community, het thema van dit academisch jaar, maar ook actief de handen uit de mouwen steken”, reageert Josephine Dols, werkzaam bij communicatie, en lid van de groep. Het aantal initiatieven is vooralsnog minder dan gehoopt. “Blijkbaar leeft het onderwerp nog niet zo of zijn we te snel.” Wel worden er acties verwacht van onder meer UM Sport.
Woensdag 2 december organiseert de Rode Kruis studentendesk het jaarlijkse Serious Request feest in de sociëteit van studentenvereniging Tragos (reserveren via srmaastricht2015@gmail.com).

Fakkeltocht, medewerkers €10/ studenten €5/ kinderen tot 12 jaar €2,50
Aanmelden en betalen kan via 
http://tools.maastrichtuniversity.nl/registration-serious-request-walk/form-en.php

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)