Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

40-jarige UM zet volgend jaar de deuren open

40-jarige UM zet volgend jaar de deuren open

MAASTRICHT. Een jubileum dat zich speciaal op de stad Maastricht en op de omringende regio richt. Dat is de bedoeling van de festiviteiten, volgend jaar, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van deze universiteit. “Daarna”, zei bestuursvoorzitter Martin Paul deze week tijdens een persconferentie over het jubileum, “hopen we dat het afgelopen is met het beeld dat de universiteit met de rug naar de stad en de regio staat.”

Het hoogtepunt van de feestelijkheden komt in september 2016 te liggen. De opening van het academisch jaar 2016-’17 in het Vrijthoftheater zal deze keer ook voor inwoners van de stad interessant zijn; over het programma is helaas nog niets bekend. Dat laatste geldt ook voor het PAS-festival, (parcours of arts & science) dat drie dagen (8-10 september) zal duren; de afgelopen twee eendaagse versies waren een groot succes. Verder komt er in die week nog een galabal voor studenten en medewerkers.

In de loop van het jaar worden min of meer normale UM-activiteiten van een jubileumrandje voorzien, terwijl er ook van alles speciaal uit de kast wordt getrokken. Zo worden de buren van de veertig UM-panden op de koffie uitgenodigd, net als Maastrichtenaren die 40 jaar worden; gaan Tuna (Spaanse liedjes), universiteitsorkest en universiteitskoor de bejaardenhuizen langs, wordt her en der  in de provincie de wetenschap “teruggegeven aan de mensen die donaties hebben gestort of de UM anderszins hebben gesteund”, meldt Jos Kievits van het universiteitsfonds. En er komt er een fietstocht die veertig ‘onbekende heuvels’ van Limburg bestrijkt.

Het programma is op een speciale website te raadplegen. Het motto van dit alles, zei Paul: “We zetten de deur open, kom binnen.”

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)