Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastricht blijft een volwaardige rechtspraaklocatie

Maastricht blijft een volwaardige rechtspraaklocatie

Photographer:Fotograaf: Fotograaf: commons.wikipedia.en

MAASTRICHT. Maastricht blijft een volwaardige rechtspraaklocatie, net als de zes andere rechtbanken in Nederland die met inkrimping werden bedreigd. Dit maakte de Raad voor de Rechtspraak maandagmiddag bekend.

De bezuinigingsplannen (uit augustus) om niet meer alle rechtszaken te behandelen op zeven locaties in Nederland, maakten in de betrokken steden heel wat los. Niet alleen onder rechters, officieren van justitie, advocaten en andere betrokkenen bij de rechtbanken, maar ook in de politiek was er verzet.
In september protesteerden medewerkers van de rechtbank Limburg. De Raad wilde van de Maastrichtse rechtbank een bijkantoor maken en de hoofdzetel verplaatsen naar Roermond. Decaan van de Maastrichtse rechtenfaculteit, Hildegard Schneider, was erbij aanwezig en nam een pamflet in ontvangst waarin wordt gepleit voor het bestaan van beide Limburgse rechtbanken in de huidige vorm. Schneider zei het toen vooral een “principekwestie” te vinden. “De rechtsgang moet zo dicht mogelijk bij de burger blijven.”
De Raad voor de Rechtspraak kwam vandaag, 30 november, tot dit besluit naar aanleiding van de Tweede Kamer die vorige week een breed ondersteunde motie indiende die de regering oproept om meer geld vrij te maken zodat alle rechtbanken volwaardig open kunnen worden gehouden.  
 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)