Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Eigenzinnige scholieren gezocht!

Eigenzinnige scholieren gezocht!

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

MAASTRICHT. Hoe krijg je meer Nederlandse studenten naar Maastricht? Door vier filmpjes te maken met eigenzinnige alumni in de hoofdrol, heeft de UM bedacht. Dezer dagen zijn opnames gemaakt bij de faculteiten Health Medicine and Life sciences, rechten, cultuur- en maatschappijwetenschappen, en afgelopen dinsdag bij de School of Business and Economics (zie foto). Het draait om oud-student Casper Bergmans, die in Dublin stage heeft gelopen bij LinkedIn en daar nu werkt.

Al jaren zit de instroom van Nederlanders in het slop. De unique selling points van de UM, zoals PGO en internationalisering, hebben aan kracht ingeboet, zegt projectleider Monique Merckx, hoofd studentenwerving. “Alle universiteiten werken inmiddels met werkgroepen en bij ‘internationaal’ denken middelbare scholieren vooral aan Rotterdam en Amsterdam.”

Eigenzinnig en actief, dat zijn voortaan de sleutelwoorden in de studentenwerving (“niet eigenwijs hè”). In Maastricht leer je op een actieve manier, zoek je zelf informatie bij elkaar, doe je vaardigheden op die van pas komen op de arbeidsmarkt, en vorm je zelf een mening. De nadruk ligt dus niet meer op PGO an sich maar op de inhoud en betekenis ervan. Uit onderzoek blijkt volgens Merckx dat scholieren bovenal willen weten wat ze later met hun studie kunnen. De vier alumni sluiten aan bij de vier keuzeprofielen op de middelbare school.

Vanaf half december worden de filmpjes van een minuut online verspreid via Facebook, Instagram, Google en YouTube.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)