Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Science-studenten winnen NWO-competitie

Science-studenten winnen NWO-competitie

Photographer:Fotograaf: Eigen foto

MAASTRICHT. Drie studenten van het Maastricht Science Program hebben vorige week de Topsector Chemie studentencompetitie van NWO gewonnen. Onno Akkermans, Mitch Spronck en Pegah Keshaniyan gingen alledrie met duizend euro naar huis. Ze maakten een een bitje met ingebouwde miniatuursensor die waakbruxisme opspoort. Oftewel: tandenknarsen overdag. Mensen hebben dat zelf vaak niet in de gaten. De sensor meet wanneer de onder- en bovenkaak contact maken. Op grond van al deze aanrakingen legt het mondstuk een patroon bloot. Vóór de zomer ontvingen de studenten 27 duizend euro om het bit te maken.

“We gaan nu een nieuwe NWO-aanvraag indienen”, zegt universitair docent Bart van Grinsven, een van de begeleiders van de studenten. “Een zogeheten Demonstrator-subsidie van maximaal 150 duizend euro, speciaal bedoeld om een apparaat voor de markt te maken. Iets wat er mooi uitziet en comfortabel is in het gebruik.”

In de Topsector Chemie werken Nederlandse bedrijven, onderzoekers en overheid samen aan duurzame oplossingen met geld uit het EU-programma Horizon 2020.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)