Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Rennen voor reanimatieonderwijs

Rennen voor reanimatieonderwijs

Photographer:Fotograaf: archief Taskforce QRS

MAASTRICHT. Reanimatieonderwijs voor scholieren, daarvoor zullen de UM-hardlopers zich op 17 januari in het zweet werken tijdens Zweit veur Leid. Het is de derde keer dat het Universiteitsfonds/SWOL met een eigen goed doel meedoet aan de sponsorloop. “Het pas goed bij ons als kennisinstelling”, zegt Charlotte Groven van het Universiteitsfonds/SWOL. “Het is onderwijs en het draagt bij aan een gezondere samenleving.”

“Het geld komt zeker van pas”, zegt Jerremy Weerts, bestuurslid van Taskforce QRS, de geneeskundestudenten die het reanimatieonderwijs verzorgen. “We hebben geen structurele subsidie en zijn voor het gratis aanbieden van de lessen afhankelijk van projecten als deze.” De trainingen kosten €17,50 per leerling. Het doel is om 30 duizend euro op te halen, zodat ongeveer 1800 middelbare scholieren uit Maastricht en Meerssen volgend schooljaar leren reanimeren.

In Nederland krijgen jaarlijks 16 duizend mensen een hartinfarct. In Limburg zijn dat er ongeveer 1350 en in Maastricht 150. Als iemand onmiddellijk start met reanimeren is de overlevingskans het hoogst. Taskforce QRS probeert zoveel mogelijk mensen deze vaardigheid bij te brengen.

De inschrijvingen voor Zweit veur Leid verlopen voorspoedig. “We zitten al ruim boven het aantal aanmeldingen van vorig jaar rond deze tijd heen”, zegt Groven.  “Het speciale rondje dat we lopen (de route gaat dit jaar door de nieuwe A2-tunnel, red.) draagt daar aan bij.”

Inschrijven kan via www.maastrichtuniversity.nl/running

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)