Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Universitair Sportcentrum zo goed als klaar

Universitair Sportcentrum zo goed als klaar

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. De vaste staf van UM Sport heeft dit jaar opnieuw tussen Kerst en oud en nieuw doorgewerkt, maar nu is het einde echt in zicht. Het nieuwe Universitair Sportcentrum (USC) is bijna helemaal klaar en kan zich volgens Birgitte Hendrickx en Netty Bekkers, respectievelijk hoofd UM Sport en afdelingshoofd Klantmanagement & Communicatie, meten met de beste universitaire sportcentra in het land. Komende zaterdag gaat Sportcafé Time Out open, na carnaval is de klimwand gereed (voor boulderen – ongezekerd klimmen tot 4,5 meter hoogte - én klimmen: gezekerd en tot elf meter) en half maart zijn de laatste Learning Spaces klaar. In totaal komen er 175 studieplekken. Sporten, eten en studeren dus. “Je kunt hier de hele dag blijven”, lacht Hendrickx.

Nieuw is naast de klimwand ook de Body & Mind studio voor onder andere yoga en pilates, de drie squashbanen, de tien lopers voor de schermers en een drietal tafeltennistafels. Verder zijn er meer zalen voor groepslessen als zumba, power kick en conditietraining. En in de grote fitnessruimte staat sinds deze week een Omnia 8, oftewel een crossfit apparaat waar acht mensen tegelijkertijd aan kunnen werken (zie foto).

In totaal werken er 120 (ongeveer 23 fte) mensen voor UM Sport. “Dat is inclusief studentmedewerkers”, klinkt het. Sportraad MUSST, het overkoepelend orgaan van inmiddels 26 studentensportverenigingen nu ook de cheerleaders een eigen club hebben opgericht, huist ook in het USC. En wel op een prominente plaats: pal naast de ingang.

Op 12 april wordt het complex officieel geopend.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)