Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM 14e in THE-ranking ‘meest internationale universiteit’

UM 14e in THE-ranking ‘meest internationale universiteit’

MAASTRICHT. De Universiteit Maastricht is de hoogst genoteerde universiteit van Nederland in de vandaag gelanceerde ranking van meest internationale universiteiten. Het Britse tijdschrift Times Higher Education (THE) plaatst Maastricht op de veertiende plaats – vorig jaar stond ze 88e.
Wat telt voor THE is het internationale studenten- en medewerkersbestand en het aantal wetenschappelijke publicaties met ten minste één buitenlandse coauteur.
Van de Maastrichtse studenten is bijna de helft van buitenlandse afkomst. Onder de stafleden is een op de drie dat.
Er staan zeven Nederlandse universiteiten in de THE-ranking, maar na Maastricht volgt de TU Delft pas op nummer negentig. Daarna volgen Twente (115), Rotterdam (142), Tilburg (164), Wageningen (174) en de Universiteit van Amsterdam (195).
De ranglijst wordt aangevoerd door de universiteit van Qatar. Van Europa heeft Luxemburg het meest internationale karakter. Zwitserland staat vier keer in de top tien.
De THE maakt jaarlijks de World University Ranking, waarin Maastricht afgelopen september binnenkwam op nummer 88. Door in te zoomen op de zogeheten ‘international outlook indicator’ is er nu dus deze variant van meest internationale instellingen.
De THE-ranglijst is een van de grote drie, naast die van QS en Shanghai.
In Nederland zijn momenteel de uitnodigingen voor de Nationale Studenten Enquête (NSE) verstuurd naar alle studenten van hogescholen en universiteiten. De NSE-resultaten zijn belangrijk voor de notering van universiteiten in de Keuzegids en Elsevier. In de ruim veertig vragen van de NSE komen onder meer de inhoud van de opleiding, verworven wetenschappelijke vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan, de kwaliteit van docenten, informatie, toetsing, studiefaciliteiten, studielast en de algemene sfeer aan bod. De NSE kan worden ingevuld tot en met 6 maart.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)