Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mirella Wolfs: “Om die bloemetjesjurk en houthakkersblouse hebben we hartelijk gelachen”

Mirella Wolfs: “Om die bloemetjesjurk en houthakkersblouse hebben we hartelijk gelachen” Mirella Wolfs: “Om die bloemetjesjurk en houthakkersblouse hebben we hartelijk gelachen”

Photographer:Fotograaf: Eigen foto Mirella Wolfs/ illustratie Janneke Swinkels

40 jaar in 2016

Dit academisch jaar wordt de Universiteit Maastricht veertig. In deze serie vertellen oud-studenten – die net als de universiteit het levenslicht zagen in 1976 – hoe ze in Maastricht terecht kwamen en welke herinneringen ze hebben aan docenten, de faculteit en hun studentenleven. Vandaag: Mirella Wolfs-Partouns.

Studie: Maastricht is mijn geboortestad. Ik woonde er graag en aangezien mij het aanbod van de Universiteit Maastricht aansprak, was er geen noodzaak om weg te gaan. Bovendien was ik gecharmeerd van het probleemgestuurd onderwijs: ik had de Montessori basisschool gedaan en vond aan de UM diezelfde zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ik heb getwijfeld over econometrie, maar daar voelde ik mij onzeker over, wist niet of ik de kennis in huis had. Al snuffelend in de brochure kwam ik cultuur- en wetenschapsstudies tegen. Het was een sprong in het diepe, maar die interdisciplinaire benadering leek me wel wat. Ik zie de parallellen in mijn huidige baan als programmamanager bij de Provincie waar ik ‘verschillende talen’ moet begrijpen en luister naar tegenstrijdige belangen. Ik leg heel vaak bruggen tussen vakdisciplines.

Docent: Karin Bijsterveld was een erg prettige scriptiebegeleidster. Ze liet me vrij en gaf precies de juiste feedback. Ik schreef bij haar een prescriptie over mobiele telefonie – in de jaren negentig was dat in opkomst. Ik onderzocht hoe mobiele telefonie zijn weerslag had op de samenleving, op hoe mensen met elkaar acteren in de openbare ruimte.

Anekdote: Mijn wortels lagen in de stad, mijn vrienden kwamen uit Maastricht en studeerden aan andere faculteiten van de UM. We kenden het uitgaansleven waar we in de weekenden en met carnaval met volle teugen van genoten. Ja, ik ben een carnavalsvierder in hart en nieren. Straatcarnaval, in mijn tijd bij ‘Math Boelen’ in de Helmstraat, was een fenomeen dat ik vaak aan mijn medestudenten moest uitleggen. Als ik in de stad met ze afsprak, verschenen ze in een bloemetjesjurk of houthakkersblouse met tuinbroek, iets waar we hartelijk om hebben gelachen toen ze andere verklede mensen zagen.

Plaats: We hadden vaak colleges in andere faculteiten, waardoor ik veel gebouwen heb leren kennen, maar mijn eigen faculteit aan de Kapoenstraat is me het meest bijgebleven. Heel kleinschalig, gezellig.
 

-> Mirella Wolfs-Partouns, geboren op 30 juli 1976 in Maastricht, ging in 1994 cultuur- en wetenschapsstudies studeren, haalde in 1998 haar bul, is nu programmamanager bij de Provincie Limburg, getrouwd, vier dochters en woont in Eijsden.

Mirella en haar man Daniel zijn dit jaar prinsenpaar van de Kleeflep in Eijsden.

 

 

Het Alumni Office van de Universiteit Maastricht staat Observant bij in de zoektocht naar veertigjarigen. Dit bureau, gevestigd in het bestuursgebouw aan de Minderbroedersberg, onderhoudt contacten met alumni, organiseert lezingen in binnen- en buitenland, workshops en borrels. De UM Star Lectures, gegeven door hoogleraren uit Maastricht, vormen de vaste kern van de evenementen. In januari vond de eerste editie van de UM Star Lectures plaats: twaalf professoren startten simultaan in twaalf steden (Nederland, België, Duitsland en Groot- Brittannië) een lezing.
Het alumnibureau krijgt bij de organisatie van evenementen hulp van vrijwillige alumni-comités. Denise Villerius, alumni officer: “Goede relaties beginnen met contact onderhouden; daarom vragen we onze alumni ons op de hoogte te houden van waar zij wonen en waar ze werken.”

www.maastrichtuniversity.nl/alumni

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)