Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dit was het dan

Dit was het dan

Leerlingstagiaire aan het werk

“I'm smart, you're dumb, I'm big, you're little; I'm right, you're wrong, and there's nothing you can do about it.” Mathilda, Roald Dahl. Een bekend citaat uit een bekend verhaal van een bekende schrijver. Soms moet je accepteren dat er mensen zijn die je mogen commanderen. Ook al heb je graag gelijk, zoals ik, als het niet zo is dan moet je er gewoon mee dealen. Als je kritiek krijgt dan is dat om van te leren en niet omdat ze je graag kleineren. Dat is één van de belangrijkste dingen die ik hier heb geleerd.

Vriendinnen hebben me trouwens wel eens Mathilda genoemd, omdat ik veel nutteloze informatie kan onthouden. Met de nadruk op nutteloos. Soms denken mensen wel eens dat ik me alle woordjes kan herinneren die ik ooit geleerd heb. Zo werkt het dus niet. Meestal onthoud ik in welk restaurant we aten op de laatste dag van onze vakantie drie jaar geleden. Of ik hoogbegaafd ben? Geen idee eigenlijk. De nationale IQ-test vind ik altijd tamelijk lastig, dus het zal wel meevallen. De enige gelijkenis die ik zie tussen mij en Mathilda is dat we allebei onze jeugd in de bieb doorgebracht hebben, en onze haarkleur.

Ik merk dat ik hier in Maastricht veel meer geleerd heb dan al die tijd op school. Want newsflash: op school leren ze je niet hoe je de weg vindt in een vreemde stad, hoe je een interview houdt, of hoe je genoeg saldo op je ov-kaart zet. Nee, ze leren je liever belangrijke dingen, zoals derdegraadsvergelijkingen oplossen. Ook super handig natuurlijk.

Lieve lezers van mijn blog, dit was het dan. Mijn vrije schooldagen zijn geteld en het is tijd om weer op te stappen. Misschien kom ik hier nog wel eens terug, wie weet.

Hoijje wah,

Sophie

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2016-01-28: Riki Janssen
Heel veel succes Sophie, het was leuk dat je twee weken deel uitmaakte van de Observantredactie. En blijf schrijven!
2016-01-28: birgit
Het was leuk om je van een afstandje te kunnen volgen. Fijn dat je weer naar huis komt en geweldig dat het een leuke ervaring is geweest.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)